De Vries Robbé Groep NV

Persbericht

Schiedam, 10 oktober 2006

De Vries Robbé Groep NV tekent l.o.i. voor verwerving belang in LeiterNypels drukkerijen

De Vries Robbé Groep NV (DVRG) maakt bekend dat zij op 9 oktober 2006 een intentieverklaring heeft getekend met Leiter-Nypels Beheer BV, gevestigd te Maastricht. De partijen zullen de komende weken overleg met elkaar voeren over de verwerving van een belang van 40% en later mogelijk 10% door De Vries Robbé Groep NV in Leiter-Nypels Beheer BV. De transactie zal worden gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen De Vries Robbe Groep NV.

In de afgelopen periode heeft DVRG intensief gewerkt aan een strategische heroriëntatie, omdat eerdere strategische beslissingen niet volledig tot het gewenste resultaat hebben geleid. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van DVRG hebben de beslissingen volgend uit de strategische heroriëntatie vastgelegd en samengevat in een nieuw bedrijfsprofiel:

DVRG is een investeringsmaatschappij. Investeringen vinden primair plaats op de volgende terreinen:
· Distributie en (online) Retail

· Participaties

· Informatie- en Communicatietechnologie (ICT)
· Exploitatie van vastgoed

· Arbeidsbemiddeling

Marktomstandigheden en conjunctuur bepalen aard en niveau van de investeringen en de verkoop van belangen. In beginsel wordt gekozen voor meerderheidparticipaties of de mogelijkheid om tot een meerderheid te komen. De ambitie is om samenhangende investeringen te doen, met het oog op mogelijke synergie-effecten.

De verwerving van het belang in Leiter-Nypels Beheer BV past goed binnen de strategische heroriëntatie De Vries Robbé Groep NV. Leither-Nypels Beheer BV heeft ongeveer 40 mensen in dienst en verwacht in 2006 een omzet van 6 miljoen te behalen. Na afronding van het due diligence onderzoek zal de verwerving ter goedkeuring aan de Raad van Commissarissen van De Vries Robbé Groep NV worden voorgelegd.

Over LeiterNypels drukkerijen
Leiter-Nypels Beheer BV te Maastricht is opgericht in 1735 en is, na de Staatsdrukkerij, de oudste drukkerij in Nederland.
In 1992 werd Leiter-Nypels Beheer BV overgenomen door RSDB en omgedoopt tot PlantijnCasparie. De visie van de PlantijnCasparie groep strookte echter niet met de ambities van het management in Maastricht. In 2003 leidde dit tot een management buy-out en een hernieuwde verzelfstandiging van de drukkerij onder een bekende naam: LeiterNypels/drukkers.

Over De Vries Robbé Groep NV
DVRG is een investeringsmaatschappij. Investeringen vinden primair plaats op de volgende terreinen : Distributie en (online) Retail; Participaties; Informatie- en Communicatietechnlogie (ICT);Exploitatie van vastgoed alsmede op het gebied van Arbeidsbemiddeling.

Einde bericht
Voor verdere informatie:

De Vries Robbé Groep NV
G. Tóth, CEO 010-2469225
C.J.P.M. van der Maarel 015-2142065
www.dvrg.nl


---- --