Ingezonden persbericht


Persbericht 10 oktober 2006

Nieuw record:
100.000 Rotterdampashouders

Rotterdampas is niet meer weg te denken uit de stad en regio en heeft nu opnieuw een record. Jantine Kriens, wethouder Gemeente Rotterdam, overhandigt de 100.000e Rotterdampas samen met een superprijs op woensdag 18 oktober aan een gelukkige pashouder.

Steeds meer mensen ontdekken dat ze de pas goed kunnen gebruiken voor het doen van leuke dingen en aanbieders zien hun bezoekersaantallen stijgen. Rotterdampas is in het leven geroepen in 1989 en ondersteunt inwoners van de deelnemende gemeenten* met een minimuminkomen. Deze groep komt namelijk in aanmerking voor een pas tegen het reductietarief van E 5,- (kinderen gratis). Een Rotterdampas is er niet alléén voor minima; iedereen kan er één aanschaffen voor maar E 55,- waar u ook woont. Afhankelijk van de gemeente is de pas voor inwonende kinderen slechts E 5,- en voor 65-plussers E 10,-.

Voordeel
Rotterdampas is sinds september gevestigd in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat. De centrale plek, goede bereikbaarheid en weekendopenstelling maken dit verkooppunt tot een succes. Naast deze plek is de Rotterdampas te verkrijgen op 45 verkooppunten in de stad en regio. De verwachting is dat in het nieuwe pasjaar (vanaf 12 februari 2007) het aantal pashouders nog meer groeit en de aanbiedingen vernieuwend en interessant blijven. Gedurende het bestaan van de Rotterdampas zijn er vele succesvolle aanbiedingen geweest. Duizenden maakten gebruik van uitjes naar Moviepark Germany, Kdz! Adventure, Musicals Crazy en Pietje Bell, Kerstcircus en Disneyland Parijs. De pas geeft standaard E 8,80 korting op openbaar vervoer en eenmalig gratis toegang tot o.a. de Euromast, Plaswijckpark, Spido en Pathé. Musea zijn gratis toegankelijk en op een abonnement van Diergaarde Blijdorp krijgen pashouders zelfs 50% korting. Ondernemers zijn blij met al die extra bezoekers en doen vaak goede aanbiedingen op bijvoorbeeld de website www.rotterdampas.nl of in het Rotterdampas Magazine.

Voor het bereiken van de magische grens van de 100.000e Rotterdampas komen de Winx Club feeën speciaal voor Rotterdampashouders en hun kinderen uit de wereld van Magix op woensdag 18 oktober om 16.00 uur en geven een spetterend optreden voor iedereen. Kijk ook op www.winxclubontour.nl.


* Deelnemende gemeenten zijn Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Delft, Hellevoetsluis, Maassluis, Midden-Delfland, Nieuwerkerk a/d IJssel, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Zevenhuizen-Moerkapelle.