Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting


Brussel, 10 oktober 2006


Van den Berg: "Regering moet EU-kaarten op tafel leggen"


De regering schuwt het debat over Europa in verkiezingstijd en geeft bewust geen politieke duidelijkheid. Dit zegt PvdA-europarlementariër Max van den Berg vandaag in de Staat van de Unie, het jaarlijks plenair debat in de Tweede Kamer over de Europese Unie.


Het blijft niet alleen muisstil in het Haagse Torentje, de huidige regering luistert ook nog eens niet naar haar burgers. Premier Balkenende heeft zelfs na een miljoen handtekeningen de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg niet op de agenda van de Raad gezet. Maar ook in bredere zin moeten CDA en VVD hun Europese kaarten op tafel leggen. Wat willen zij met het Grondwettelijk Verdrag, met de landbouwsubsidies en met publieke diensten?


De PvdA maakt zich sterk voor een ander Europa met eerlijke concurrentie, maar mét een sociaal gezicht. De regels van de interne markt moeten evenwichtiger. Daarnaast staat de PvdA voor Europese besluitvorming die democratischer en transparanter is. Van den Berg wil daartoe een kleinere Commissie, een burgerinitiatief en meer zeggenschap voor het Europees Parlement en de Tweede Kamer.


Voor meer informatie onder: Rinske Wieman: (+32) 0479 750 001


Met vriendelijke groet,


Chantal Linnemann

Secretaresse Voorlichting


Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid

Plein 2

K 104

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Tel: 070 318 2694

Fax: 070 318 2800

c.linnemann@tweedekamer.nl