Gemeente Tilburg

Datum

10 oktober 2006

Textielbedrijf Dobotex terug naar Tilburg

Handelsbedrijf vestigt zich op Katsbogten

Het handelsbedrijf Dobotex vestigt zich in juni 2007 in een nieuw pand op het bedrijventerrein Katsbogten in Tilburg. Wethouder Hans Janssen (economie) is verheugd met de komst van het bedrijf. "Een van oorsprong Tilburgs bedrijf dat zich na enige omzwervingen weer in haar eigen stad vestigt is een teken dat er volop vertrouwen bestaat in het niveau van bedrijventerreinen en aanbod van personeel in Tilburg. Katsbogten is een ideaal bedrijventerrein voor Dobotex, dat met de handel in zoŽn 65 miljoen sokken per jaar een flinke afhankelijkheid heeft van een goede logistieke infrastructuur. Die vinden ze op het moderne bedrijventerrein Katsbogten."

A-merken

Het bedrijf produceert in Turkije en in het Verre Oosten beenmode voor internationale A-merken zoals Puma, Marc OŽPolo en Tommy Hilfiger. Ze biedt werkgelegenheid voor 80 medewerkers, 100 in het piekseizoen. "En met het oog op groei verwacht het bedrijf meer mensen aan te nemen, met name logistieke specialisten. Het logistiek sterke Tilburg heeft deze dan ook in de aanbieding."

Meer informatie in de bijlage; persbericht van Dobotex.

Voor de pers:
Brugt Groenevelt, Bestuurswoordvoering, 013 542 8333


---- --
Persbericht

Dobotex vestigt zich in Tilburg; textielbedrijf terug naar haar roots.

Dobotex, internationaal handelsbedrijf in textiel, vestigt zich in Tilburg op de Katsbogten. Een nieuw hoofdkantoor, een nieuw distributiecentrum en een nieuwe vestiging voor het zusterbedrijf Dok Vast, ontwikkeling en beheer van onroerend goed.

Met de licenties van internationale A-merken als Puma, Marc OŽPolo en Tommy Hilfiger heeft Dobotex een sterke marktpositie in de beenmodebranche opgebouwd. De ontwikkeling, verkoop en distributie worden vanuit het hoofdkantoor aangestuurd, de productie vindt plaats in Turkije en het Verre Oosten. Met 120 sales representatives alleen al in Europa staat er een stevig internationaal netwerk waarmee niet alleen de Europese key retailers maar ook de zelfstandige detailhandelaren bereikt worden.

Dobotex biedt werkgelegenheid aan 80 medewerkers. In piektijden kan dit oplopen tot 100 arbeidsplaatsen. Hoewel alle medewerkers vanuit Den Bosch meegaan naar Tilburg zijn er door de groei meerdere nieuwe arbeidsplaatsen, met name in de logistiek, te verwachten.

Zusterbedrijf Dok Vast draagt zorg voor de ontwikkeling van de eigen panden en zal daarnaast twee distributiecentra met kantoren ontwikkelen op het 7,3 hectare grote terrein.

Al in juni 2007 verhuist Dobotex haar logistieke operatie naar het nieuwe pand in Tilburg. Terug naar de textielstad waar de oprichter van Dobotex vanaf eind 50er jaren een textielfabriek had. Dorefa, Van Dooren Regenkleding Fabriek, aan de Piushaven en het Smidspad.

Dobotex is na vijf verhuizingen in 25 jaar weer uit haar jas gegroeid en komt naar Tilburg, terug naar haar roots.

Voor de pers
John Caffé, marketing 073-6889393


---- --