Gemeente Amerongen


Bewoners De Sluis Driebergen-Rijsenburg geëvacueerd na brand in winkelcentrum

Vannacht heeft een uitslaande brand gewoed in winkelcentrum De Sluis in Driebergen-Rijsenburg. De brand is ontstaan in de videotheek aan De Sluis. De brandweer was om 3.41 uur ter plaatse en had de brand om 04.30 uur onder controle.

Als gevolg van de brand zijn de 28 bewoners van de woningen boven het winkelcentrum geëvacueerd; 27 van hen zijn bij familie of vrienden ondergebracht. Eén bewoner heeft onderdak gekregen in Hotel & Congrescentrum De Bergse Bossen in Driebergen.

De mogelijkheid bestaat dat de brand is aangestoken . De politie heeft een 37-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor verhoor. Onderzoek moet uitwijzen of hij iets met de brand te maken heeft.

Slachterofferhulp/Salvage
De bewoners zijn vannacht bijgestaan door Slachtofferhulp en een medewerker van Salvage. Salvage is een stichting die namens alle brandverzekeraars persoonlijke hulp biedt aan gedupeerden bij brand. Beide instanties staan de getroffenen ook de komende tijd bij.

Onderzoek
De gemeente laat vandaag een onderzoek uitvoeren naar de constructie van de woningen en de mogelijke aanwezigheid van asbest.

Informatiebijeenkomst
Later op de middag is er een informatiebijeenkomst gepland voor de geëvacueerde bewoners en de getroffen bedrijven. Dan zal duidelijk zijn wanneer en of de bewoners kunnen terugkeren naar hun woningen. Bij de bijeenkomst zijn naast de burgemeester, de brandweer en de politie ook vertegenwoordigers aanwezig van Slachtofferhulp en Salvage.

De gemeente heeft een algemeen informatienummer opengesteld: (0343) 56 56 24.

Foto: Roderick Heek