Saxion Hogescholen
BR>

wo 11 oktober 2006

Pabo Deventer start discussieronden over Hui

Studenten van de Saxion-Pabo in Deventer nemen komende week deel aan bijeenkomsten waarbij de vraag naar voren komt hoe als opleidingsinstituut voor leerkrachten om te gaan met de problematiek zoals zij zich voordoet bij het Nederlands-Chinese jongetje Hui.

De discussie op de pabo vindt plaats naar aanleiding van de berichten over het 8-jarige Hui, dat samen met zijn moeder opgesloten zit in een gevangenis te Zeist. Diverse acties zijn er al gehouden en meerdere politieke partijen hebben zich bemoeid met deze zaak. Een zaak die wat de Pabo-Deventer betreft belangrijk is om met studenten te bespreken.

Intervisielessen
Op de Pabo staan tijdens intervisielessen ook actuele situaties op het programma. Leerkrachten in het basisonderwijs ontkomen niet aan het nieuws waarmee ook kinderen in de klas kunnen komen. Onderwerpen die besproken worden met studenten zijn: wat moet de leerkracht doen als kinderen in de klas komen met het bericht over het jongetje Hui, besteed je daar aandacht aan en hoe doe je dat, moet de pabo stelling nemen in deze zaak en zo ja hoe dan. Deze thema's komen aan bod en zullen gevolgd worden door een hoorcollege over de regels en procedures bij het aanvragen van asiel in Nederland.

--- EINDE PERSBERICHT ---