Gemeente Wageningen

Hoorzitting op 11 oktober
Voorafgaand aan de behandeling van de bezuinigingsvoorstellen en de programmabegroting in commissies en raad, houdt de gemeenteraad op woensdag 11 oktober een openbare hoorzitting over de voorstellen van het college. De hoorzitting vindt plaats in de raadzaal van het Stadhuis, aanvang 20.00 uur. Inwoners van Wageningen en vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen en verenigingen die hun mening over dit onderwerp aan de gemeenteraad willen kenbaar maken, worden van harte uitgenodigd om aan deze hoorzitting deel te nemen.

Degenen die aan de hoorzitting willen deelnemen, worden verzocht het onderwerp waarover zij wensen te praten voor aanvang van de bijeenkomst schriftelijk in te dienen op een speciaal hiervoor bestemde kaart. Deze kaart is vooraf verkrijgbaar bij het informatiecentrum of op de avond van de hoorzitting vanaf 19.15 uur bij de raadzaal. Ook kunt u uw tekst op schrift per e-mail inleveren bij de griffie (e-mailadres raadsgriffie@wageningen.nl) of tijdens de hoorzitting bij de voorzitter.

Behandeling programmabegroting
Na de hoorzitting op 11 oktober worden de begrotingsplannen op woensdag 18 oktober en donderdag 19 oktober in gecombineerde vergaderingen behandeld, aanvang 20.00 uur. Op 2 november buigt de gehele gemeenteraad zich over de begrotingsplannen. De plenaire begrotingsbehandeling begint `s middags om 15.00 uur en zal na een korte onderbreking `s avonds worden voortgezet tot 23.00 uur. De raadsleden kunnen in een debat tekst en uitleg vragen aan het college, die daarop zal antwoorden. Raadsleden kunnen ook wijzigingsvoorstellen (amendementen ) indienen of het college aansporen aan bepaalde onderdelen uit de programma's extra aandacht te schenken (via moties). Daarna zal de begroting worden vastgesteld.

Inspreken
De commissie- en de raadsvergaderingen zijn openbaar. Iedereen is welkom om deze bijeenkomsten bij te wonen. Tijdens de commissievergadering is het mogelijk om uw mening te geven via het inspreken. Als u gebruik wilt maken van het inspreekrecht, kunt u dit tot een dag van tevoren opgeven bij de raadsgriffier, de heer mr. H. Chr. van Gelder, 0317 492404.

De programmabegroting 2007 - 2010 ligt ter inzage bij het informatiecentrum in het Stadhuis, Markt 22 en bij de Openbare Bibliotheek.