Fortis creëert kansen voor jongeren tijdens ontbijt

Fortis foundation nederland

Fortis creëert kansen voor jongeren tijdens ontbijt

Op 11 oktober organiseert Fortis Foundation Nederland een maatschappelijk ontbijt voor lokale ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in het Bredero College te Amsterdam.
Doel is om de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk veld te bevorderen bij het jeugd- en jongerenbeleid onder het motto: versterken door samenwerken.

Er worden 4 invalshoeken belicht:

- wat kan sport voor jongeren betekenen?

- hoe kunnen wij bijdragen aan de talentontwikkeling van jongeren?
- op welke wijze kunnen we jongeren helpen op de arbeidsmarkt?
- hoe zorgen wij dat jongeren participeren in de Amsterdamse samenleving?

Voorafgaand aan de dialoog zal elke invalshoek kort belicht worden door deskundigen op deze gebieden, te weten Marijke Vos (Wethouder Zorg in Amsterdam over de uitdagingen binnen haar stad), Rudy Jan van Zenderen (Program Director bij Randstad over jongeren en werk), Sammy Monsels (Oprichter van Continental Sport over jeugd en sportontwikkeling), Pascale van Amelsfoort (Adviseur bij Fortis Foundation over talentontwikkeling), en Birgit Geugjes (verbonden aan Push Up over de ontwikkeling van Jeugd in Amsterdam-Osdorp).

Lustrum
Dit 'Community Breakfast' is een van de activiteiten die Fortis Foundation in het kader van haar vijfjarig bestaan organiseert. Onder het motto 'Mensen voor Mensen' zetten jaarlijks zo'n 2500 Fortis-medewerkers zich vrijwillig in voor de verschillende maatschappelijke programma's die Fortis Foundation ondersteunt. Veel activiteiten zijn gericht op het versterken van jongeren, vanuit de overtuiging dat hier zowel de jongeren als de betrokken medewerkers van profiteren. Fortis organiseerde eerder dit jaar maatschappelijke ontbijten in Rotterdam en Amersfoort.