Connexxion verweert zich inzake concessies Brabant

Connexxion

PERSBERICHT

Datum: 10 oktober 2006
Kenmerk: HO/ 06.029

Connexxion verweert zich inzake concessies Brabant

Connexxion en Hermes zullen de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven om een schorsing van hun verplichtingen onder de concessiebeschikkingen vragen. Daarmee verweren zij zich in het geschil dat in juni jl. is ontstaan met de Provincie Brabant. Het geschil gaat over de financiële voorwaarden op basis waarvan de vervoerders de concessie Brabant gaan uitvoeren. Connexxion en Hermes hebben de provincie voor gunning geïnformeerd over een 'verschrijving' in de offerte. De provincie heeft die informatie zonder meer terzijde gelegd en gegund op basis van de onjuiste offertes. De provincie was dus tijdig op de hoogte dat de offerte voor problemen kon gaan zorgen. Connexxion en Hermes hebben ook direct bezwaar aangetekend tegen de gunning onder deze voorwaarden. De afgelopen maanden zijn er besprekingen met de provincie geweest die helaas tot niets hebben geleid. De provincie was veel eerder op de hoogte van deze problemen dan de door haar genoemde brieven van 4 en 6 oktober jl.

Zolang er onduidelijkheid bestaat over de financiële voorwaarden, vinden beide vervoerders het onverantwoord de honderden werknemers van BBA over te nemen en tientallen miljoenen euro's in nieuw materieel te investeren. Het uitvoeren van de offerte kan potentieel leiden tot een verlies van tientallen miljoenen euro's. Dit kan onaanvaardbare gevolgen hebben voor Connexxion, Hermes en haar medewerkers.

Hoewel het onduidelijk is op welke wijze het vervoer in Brabant moet worden uitgevoerd hangende de juridische procedure, heeft Connexxion de Provincie alle medewerking toegezegd om vervoer zeker te stellen na 10 december a.s.

///////////////////////////////

Alleen voor de pers:

nadere informatie:
Herman Opmeer, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1957 of 06 463 77 464