Gemeente Arnhem

Vervolgactiviteiten moeten leiden tot evenwichtige kantorenmarkt (10-10-06)
College geeft goedkeuring aan nota Kantorenbeleid Arnhem 2006 - 2020

Het Arnhems College van B&W heeft vandaag de nieuwe nota Kantorenbeleid Arnhem 2006 2020 vastgesteld. In deze nota wordt, naast een evaluatie van het kantorenbeleid en een vraag- en aanbodanalyse, ook een aantal vervolgactiviteiten besproken die moeten leiden tot een evenwichtige kantorenmarkt.

Na vijf jaar gewerkt te hebben met de kantorennota uit 2001 is er, zowel vanuit de markt als voor de gemeente, behoefte aan een nieuw kantorenbeleid. De afgelopen vijf jaar is het kantorenbeleid regelmatig gemonitord. Daaruit is gebleken dat er geen grote prijsdalingen in de Arnhemse kantorenmarkt zijn. Tevens komen gewenste gebiedsontwikkelingen zoals Arnhem Centraal - waar kantoren van cruciaal belang zijn - tijdig tot ontwikkeling.

Verbeteringen
Een van de vervolgactiviteiten die tot een evenwichtige kantorenmarkt in Arnhem moet leiden, is het verbeteren van de monitoring van het kantorenbeleid. Rita Weeda, wethouder Economische Zaken: Daarnaast gaan we zowel aanbodgerichte activiteiten, zoals herontwikkeling van oude kantoren en het aanpassen van de fasering/bestemming van kantoorplannen ontwikkelen als vraaggerichte activiteiten, met name het intensiveren van het vermarkten van de stad en haar locaties. Als laatste staat het uitvoeren en terugkoppelen van het parkeer- en locatiebeleid op het programma.

Volgens wethouder Weeda hebben zowel marktpartijen - ontwikkelaars, beleggers, makelaars en kantoorgebruikers - als de gemeente belang bij een evenwichtige kantorenmarkt: Vandaar ook dat wij al deze partijen geconsulteerd hebben; de nieuwe kantorennota van Arnhem is mede op basis van gesprekken met hen tot stand gekomen. Na besluitvorming door de raad zullen de marktpartijen ook bij de uitvoering van genoemde vervolgactiviteiten betrokken worden.

OneStat.com Web Analytics