Politie Haaglanden

persberichten 11 oktober

Haaglanden, 11-10-2006

Verdachten poging doodslag aangehouden
Den Haag - Politie Haaglanden heeft op zondag 8 oktober en maandag 9 oktober twee Hagenaars (23 en 28 jaar) aangehouden. Zij worden ervan verdacht op zondag 8 oktober een 68-jarige vrouw te hebben mishandeld in de Lannoystraat. Hierbij raakte de vrouw zwaar gewond aan haar hoofd. De verdachten lieten de vrouw in hulpeloze toestand achter in haar kelderbox. De vrouw werd aangetroffen in een grote plas bloed en werd direct in een ziekenhuis opgenomen. Zij verkeerd momenteel niet meer in levensgevaar. De 28-jarige verdachte wordt vandaag 11 oktober voorgeleid. Zijn 23-jarige verdachte is in voorlopige vrijheid gesteld maar blijkt wel verdachte in het onderzoek. De 28-jarige wordt verdacht van poging doodslag. Politie Haaglanden is nog op zoek naar getuigen die helderheid kunnen geven over dit gewelddadige incident. Zij kunnen bellen met Bureau Zuiderpark via 0900-8844.

Twee jongens aangehouden na straatroof
Den Haag - Op dinsdag 10 oktober omstreeks 16.45 uur zijn op de Daal en Bergselaan twee jongens van 15 en 17 jaar uit Den Haag aangehouden. De jongens worden er van verdacht kort daarvoor in de Verdistraat nabij de Laan van Meerdervoort een jongen van 12 jaar te hebben mishandeld en beroofd van zijn GSM Het slachtoffer raakte bij deze straatroof gewond. De verdachten zijn meegenomen naar een politiebureau en ingesloten.

Man beroofd van rugtas
Den Haag - Op de Van Alkemadelaan ter hoogte van de Pompstationsweg is op dinsdag 10 oktober omstreeks 22.00 uur een 49-jarige man uit Bussum beroofd van zijn rugtas. De man werd aangesproken door een meisje die de weg vroeg. Direct hierop wordt het slachtoffer belaagd door vier tot vijf jongens die hem schopten en sloegen. Vervolgens nemen de jongens zijn rugtas en mobiele telefoon af. Vermoedelijk is de groep in de richting van Scheveningen weggelopen. De politie verzoekt mensen die informatie hebben over deze beroving contact op te nemen met Bureau Scheveningen, telefoon 0900-8844.

Duurkoop, goedkoop
Den Haag - De diefstal van drie pakjes snoep pakte gisteren voor een 74-jarige inwoner van Zoetermeer erg duur uit. De man werd omstreeks half twaalf in een winkel aan de Grote Marktstraat betrapt met de drie zakjes snoep ter waarde van 3,60 euro. Hij werd aangehouden en kreeg een bon van 130 euro. De diefstal van vijf pakken onderbroeken uit een andere winkel in het centrum van de stad zou voor een 46-jarige Hagenaar juist wel eens heel goedkoop kunnen uitpakken. De man, een veelpleger, werd om kwart voor elf 's ochtends betrapt en na een korte achtervolging door beveiligingspersoneel in de tramtunnel aangehouden. De verdachte mag niet alleen een jaar lang niet meer in de betreffende winkel komen, hij loopt vanwege zijn criminele verleden ook het risico twee jaar te worden opgesloten in een zogenoemde inrichting voor stelselmatige daders.

Poging inbraak: bewoner aangehouden
Den Haag - Een poging tot inbraak in zijn woning is voor een 54-jarige Hagenaar slecht afgelopen. Politieagenten gingen naar het huis van de man nadat zij eerder twee personen hadden aangehouden die waren betrapt tijdens een poging tot inbraak in het pand aan de Van Ostadestraat. De verdachten verklaarden op het bureau dat zij in de woning hennep wilden pikken. Agenten troffen in het huis inderdaad een hennepkwekerij aan met 200 planten. De 54-jarige werd aangehouden. Hij zal door de woningcorporatie uit zijn huis worden gezet.

Geen portemonnee, wel drugs
Den Haag - Een controle in een Haags café heeft gisteren niet de portemonnee opgeleverd waarnaar de politie zocht, maar wel een grote hoeveelheid harddrugs. De politie werd omstreeks acht uur 's avonds gebeld door een 41-jarige Haagse. De vrouw was door twee mannen beroofd. Het slachtoffer was de verdachten achterna gelopen en zag hen in de Wagenstraat een café binnengaan. Ze belde daarop de politie, die snel ter plaatse kwam en alle 45 bezoekers één voor één naar buiten haalde en controleerde. De portemonnee werd niet gevonden, wel troffen agenten in de zaak een grote hoeveelheid harddrugs aan. Twee personen die de vrouw als haar belagers herkende, werden aangehouden. Omdat ook zij de portemonnee niet in hun bezit hadden, moest de politie hen echter snel weer laten gaan. Het onderzoek naar aanleiding van de drugsvondst loopt nog.

Controle op fietsverlichting
Voorburg - De politie heeft dinsdagavond 10 oktober tussen 20.15 en 22.30 uur op de Parkweg een controle gehouden op fietsverlichting. Fietsers, die in het geheel geen verlichting voerden, kregen een bekeuring. Anderen kregen een waarschuwing. Elf jongeren gingen op de bon. In de hele regio Haaglanden worden momenteel fietsverlichtingscontroles gehouden. *noot voor de redactie