Alphen aan den Rijn Inbraak in winkel De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een winkel aan de Hooftstraat. Op woensdag 11 oktober, rond 01.15 uur, kwamen er meldingen binnen bij de gezamenlijke meldkamer dat er ingebroken werd bij een telefoonwinkel. Het signalement luidde twee jongens op een donkere scooter die er vandoor gingen in de richting van de Julianabrug. De politie is direct ter plaatse gegaan en heeft een zoekslag in de omgeving gemaakt. Bij de winkel bleek er een ruit ingegooid te zijn waardoor de dieven toegang kregen tot de winkel. Uit de winkel zijn telefoons weggenomen. Door de eigenaar is er aangifte gedaan.

Alphen aan den Rijn Botsing fietsers, getuigen gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Aarhof die op dinsdag 10 oktober, rond 16.30 uur plaatsvond. Een 22 jarige Alphenaar reed op zijn fiets over de Van Boetzelaerstraat, komende uit de richting van de Pieter Doelsmanstraat. De man sloeg linksaf het trottoir op ter hoogte van de speelgoedwinkel. Opeens voelde de man dat hij werd aangereden door een andere fietsster, een 57 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Hij kan niet verklaren waar de vrouw vandaan kwam. De vrouw verklaarde dat zij over de busbaan fietste richting De Vest en dat ze ter hoogte van de splitsing met de Van Boetzelaerstraat opeens voelde dat er iemand tegen de achterkant van haar fiets aanreed. De fietsen bleven vastzitten, waarna ze viel. De vrouw is met letsel aan haar sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht in Leiderdorp. Omdat het voor de agenten ter plaatse niet duidelijk is geworden wat de oorzaak is geweest van het ongeval worden getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van Alphen aan den Rijn via 0900-8844.

Bodegraven Aanhoudingen voor brandstichting

De politie heeft woensdagmorgen 11 oktober twee jongens van 17 en 19 jaar in hun woonplaats Bodegraven aangehouden. Tegen de twee jongens zijn verdenkingen gerezen dat zij verantwoordelijk zijn voor de brandstichting bij een flat aan de Henegouwerhof. Op vrijdag 25 augustus werd daar rond 23.45 uur oud papier bij de ingang van het portiek in de brand gestoken. Het was daar met een winkelwagen naar toe geduwd. Vanwege de rookontwikkeling moesten een aantal bewoners even hun woning verlaten. De brandweer had het vuur snel geblust. Het vuur veroorzaakte schade aan de ingang en brievenbussen. De politie startte direct een onderzoek. Uiteindelijk leidde dit onderzoek tot de aanhoudingen. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie gaat verder met haar onderzoek en kijkt of de verdachten zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan meerdere branden.

Haastrecht Venten zonder vergunning

De politie heeft dinsdag 10 oktober rond 18.45 uur op de Hoogstraat een 45 jarige man uit Warszaw (Polen) aangehouden. De man verkocht reproducties van tekeningen aan de deur zonder in het bezit te zijn van een ventvergunning. Een inwoners van Haastrecht waar die aan de deur was geweest vertrouwde het niet en belde de politie. De man kreeg een proces-verbaal en mocht daarna het politiebureau weer verlaten.

Gouda Aangifte van mishandeling Een 17 jarig meisje uit Gouda heeft bij de politie aangifte gedaan van geweld. Op dinsdag 10 oktober, rond 11.00 uur, fietste zij richting huis. Zij volgde de Voorwillenseweg. Ter hoogte van het bruggetje die loopt vanaf de Voorwillenseweg naar het Getijmolen zag zij drie jongens in haar richting lopen. Een van de jongens was op de fiets. Een stukje verderop hield deze jongen met zijn fiets het meisje tegen. Zij werd door een andere jongen bij de keel gegrepen en door de derde jongen werden haar zakken doorzocht. Omdat er plotseling een fietsster voorbij kwam rijden lieten de jongens het meisje gaan. De jongens maakten zich uit de voeten in de richting van de brug. De politie is een onderzoek gestart. Graag zou zij in contact komen met getuigen in het bijzonder de vrouw die langsfietste waarna de jongens er vandoor gingen. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar het politieteam van Gouda.

Moordrecht Verkeersbrigadiers opgeleid

Alle leerlingen van groep 7 van de school De Rank aan de Middelweg en drie ouders zijn door de politie opgeleid tot verkeersbrigadier. De opleiding bestond onder meer uit theoretische en praktische oefeningen op en bij het zebrapad aldaar.

--- einde berichten ---