Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 11 oktober 2006

Nuon breidt uit naar Wallonië

Energieonderneming Nuon gaat elektriciteit en gas verkopen aan huishoudens in Wallonië. Met de slogan 'Bienvenue à l'énergie positive Nuon' start Nuon België vandaag een wervingscampagne gericht op de Waalse markt. Na Vlaanderen wil Nuon zich ook in Wallonië positioneren als het beste alternatief voor de standaardleverancier.

Uitbreiding van de dienstverlening naar Wallonië past in de strategie van Nuon om zich te concentreren op activiteiten in de kernlanden Nederland, België en Duitsland. De Waalse energiemarkt wordt vanaf 1 januari 2007 vrijgegeven.

Om de klanten in Wallonië goed te kunnen bedienen, investeert Nuon in een Franstalige klantenservice. Verder onderzoekt Nuon de mogelijkheden om in België meer eigen productiecapaciteit te verwerven. Om die reden kocht Nuon recent een industrieel terrein nabij Charleroi. Nuon onderzoekt of op die locatie een moderne gasgestookte elektriciteitscentrale kan worden gebouwd. Deze centrale zou een capaciteit moeten hebben van 400 MW en zou 700.000 gezinnen van stroom kunnen voorzien.

Nuon is sinds 2003 actief in België. De onderneming is de grootste nieuwkomer op de Belgische energiemarkt met meer dan 400.000 elektriciteits- en gasaansluitingen. Bij Nuon kan de Waalse consument vanaf vandaag kiezen voor gewone of groene stroom en voor aardgas. Deze producten zijn verkrijgbaar bij Nuon België (via 0800 92 902 en www.nuon.be http://www.nuon.be>) en via witgoedwinkels van ondermeer Selexion, Exellent, Expert en Electronic Partner. Nuon zal vanaf 1 maart 2007 starten met leveren.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.