Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Opvang voortijdige schoolverlaters in Enk 130

Het NOVA College en Zuiderpark College (LMC voortgezet onderwijs) gebruiken de onderwijsopvangvoorziening aan Enk 130 gebruiken voor maximaal 70 voortijdige schoolverlaters.

Recht op een tweede kans

De plek biedt opvang aan tienermoeders, leerlingen uit het praktijkonderwijs, leerlingen met gedragsproblemen en kinderen met een leerstoornis. Ze hebben behoefte aan en recht op een tweede kans, om hun toekomst veilig te stellen.

Gespecialiseerde aanpak

De leerlingen moeten teruggeleid worden naar de schoolbanken, zowel in het voortgezet onderwijs als in het middelbaar beroepsonderwijs. Ze zijn, tijdelijk of langdurig, beter af met een gespecialiseerde aanpak op het gebied van gedrag, onderwijs en hulpverlening.

Veel personeel

De meeste leerlingen komen per openbaar vervoer naar de Enk, sommigen pakken de fiets. Om alles in goede banen te leiden, is er veel personeel en dienstverlening ingezet. De 70 leerlingen worden opgevangen en begeleid door zon 16 medewerkers.

Eerste dag verhuizing

Vanaf 9 oktober 2006 is het LMC voortgezet onderwijs in het pand gevestigd. Dat was de eerste dag van de verhuizing van de tienermoeders. Zij startten woensdag 11 oktober met hun programma.

Opknapbeurt

In november wordt de school opgeknapt en in orde gemaakt voor de ontvangst van de andere groepen leerlingen, docenten en hulpverleners. In november zijn dan alle groepen in de Enk gevestigd en lopen de voorzieningen vol. In februari 2007 verwacht men de maximale bezetting te halen van 70 leerlingen.

Klachten en bereikbaarheid

Het LMC heeft met de Bewonersorganisatie Vreewijk en de deelgemeente Feijenoord duidelijke afspraken gemaakt over de afhandeling van eventuele klachten van buurtbewoners. Het LMC voortgezet onderwijs is ook direct beschikbaar om eventuele problemen te helpen oplossen. Het nieuwe telefoonnummer van de locatie aan Enk 130 is nog niet beschikbaar, tot dan kunt u bellen op tijdelijke mobiele nummers of op locatie, met de volgende personen:


· Robert Roks, zorgmanager (06) 21 94 71 11


· Sohbet Külcü, coördinator (06) 10 54 74 92, vrijdag op locatie


· Narin Bharos op locatie van maandag t/m donderdag

(telefoonnummer nog niet beschikbaar)