Datum: 11 oktober 2006

Leiden Zwaan veroorzaakt ongeval Op woensdag 11 oktober, rond 09.16 uur, is een vrouw ten val geraakt nadat zij op de Langegracht aangevlogen was door een zwaan. De 55 jarige vrouw reed op haar snorfiets over de Langegracht komende uit de richting van de Oude Herengracht toen zij geraakt werd door de zwaan. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Met hoofdletsel is zij overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhoudingen inzake overtreden opiumwet De politie heeft vanochtend, 11 oktober, in en rond een woning aan de Schuttersveld zes personen aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. De personen werden aangehouden omdat zij in het bezit waren van harddrugs. Eén van hen, een 27 jarige man waarvan de woonplaats onbekend is, wordt tevens van drugshandel verdacht, hij had 40 bolletjes harddrugs in zijn bezit. In de auto van de 27 jarige werden nog eens 41 bolletjes harddrugs aangetroffen. Daarnaast trof de politie bij de actie een brok van 12.5 gram heroïne en een brok cocaïne van 41 gram aan. Alle drugs is in beslag genomen.

De politie deed onderzoek naar de gang van zaken in de woning naar aanleiding van meldingen van overlast van omwonenden. In het pand zou drugs gebruikt worden en verhandeld worden wat voor overlast zorgde. Twee van de zes verdachten, de 27 jarige man en een 50 jarige Leidenaar, zijn in verzekering gesteld. De 27 jarige wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een 46 jarige Sassenheimer werd op vrije voeten gesteld nadat van zijn betrokkenheid bij de zaak niets was gebleken. Hij was een passant die zich verdacht had gedragen, maar uiteindelijk niets met de zaak te doen had. Tegen de overigen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Verkeerscontrole in Leiden-West In de afgelopen 14 dagen heeft politieteam Leiden-West tijdens diverse verkeerscontroles 40 bekeuringen geschreven. Er werden bekeuringen geschreven voor het niet voeren van verlichting, roodlicht, parkeerverbod, maar ook voor rijden zonder rijbewijs, uit stekende lading van een bestelauto en van het hebben van een niet geijkte taxameter in een taxi. De komende tijd zal het team zich ook weer gaan richten op het voeren van juiste (brom)fietsverlichting, want dat is bij veel autobestuurders een doorn in het oog en gevaarlijk voor de (brom)fietser zelf.

Aarlanderveen Aanrijding auto met vrachtauto

De politie heeft woensdagmorgen 11 oktober rond 07.55 uur op de Oostkanaalweg hulp verleend bij een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto met oplegger. Een 39 jarige vrouw uit Amsterdam kwam daar met haar auto op het andere weggedeelte waar de vrachtauto bestuurd door een 63 jarige man uit Zaandam naderde. Door direct naar rechts te sturen voorkwam de Zaandammer een frontale aanrijding met de auto, maar raakte deze nog wel. De vrachtauto kwam uiteindelijk tot stilstand half in een sloot naast de weg. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Door het ongeval en de takelwerkzaamheden, de oplegger was geladen met ijzer, ondervond het verkeer ernstige hinder.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding na beledigen agenten

De politie heeft woensdag 11 oktober rond 12.50 uur aan de Hoofdweg Noord een 35 jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. Agenten lieten de man stoppen omdat hij geen veiligheidsgordel droeg. Bij de controle die daarop volgde had hij het kentekenbewijs niet bij zich. De agenten besloten hem te bekeuren. De man werd toen recalcitrant en vond de hele politie zielig. De agenten reageerden niet en wilden weer vertrekken. Op dat moment riep de bekeurde man 'kankerlijers' naar de agenten. Daarop werd hij aangehouden en aan het politiebureau verhoord. De man krijgt een proces-verbaal voor belediging van een ambtenaar in functie. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Waddinxveen Burgers grijpen tasjesrover

De politie heeft woensdag 11 oktober rond 14.15 uur aan de Staringlaan een 20 jarige man uit Waddinxveen aangehouden. De man werd daar vastgehouden door stratenmakers die net zoals twee burgers op een fiets naar hem op zoek waren. Dit deden zij nadat zij van een 29 jarige vrouw uit Waddinxveen hoorde dat haar handtas zojuist was gestolen. Dit gebeurde toen de vrouw met haar dochtertje over de Justus van Effenlaan liep. Plotseling werd toen haar tas van haar schouder getrokken en rende een man ermee weg. Nadat de vrouw dit had verteld aan de twee mannen op de fiets en de stratenmakers gingen zij met z'n allen op zoek naar de tasjesrover en met succes. Ook de gestolen tas werd in bosjes teruggevonden. Alles zat nog in de tas. De verdachte is ingesloten en het onderzoek tegen de man wordt voortgezet.

--- einde bericht ---
---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --