Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 11 oktober

BERGEN OP ZOOM, 11 oktober 2006

Scooterrijdster wordt mishandeld door mannen

STEENBERGEN: Op dinsdagavond reed een 19-jarige vrouw uit Lepelstraat over een weg parallel lopend aan de Halsterseweg in de richting Lepelstraat. Op een gegeven moment zag ze dat een auto en een berg zand haar de weg versperde. Ze stopte en zag 4 mannen. Ze vroeg of ze erlangs mocht. Vervolgens eisten de mannen geld. Ze duwden haar van haar scooter, waardoor de vrouw viel. Ze stond op en rende weg. Haar belagers achtervolgden, sloegen en schopten haar. Het slachtoffer wist te ontkomen en haar scooter te pakken. Ze is vervolgens naar huis gereden. De politie heeft aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging en stelt een onderzoek in.

Auto gestolen

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 11 oktober is tussen 00.30 uur en 08.30 uur een auto gestolen in de Gagelboslaan. De rode Toyota Starlet met groene striping met kenteken PZ-60-LL stond in een parkeerhaven. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man aangehouden na negeren stopteken

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op de Rijksweg A4 op woensdagochtend een 49-jarige man uit Bergen op Zoom aan. De man reed met zeer lage snelheid slingerend over de weg. De politie gaf hem een stopteken, maar hij negeerde dit. Ook op andere lichtsignalen reageerde hij niet. Uiteindelijk heeft men hem tot stoppen weten te dwingen. De man weigerde uit zijn voertuig te stappen en is uiteindelijk met geweld aangehouden. De man is met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Jongen mishandeld door moutainbiker

HOOGERHEIDE: Op maandagmiddag fietste een 13-jarige jongen rond 15.30 uur met een stel schoolgenootjes naar huis. Op de Lindonk kwam er op een gegeven moment een man op een mountainbike hen tegemoet gefietst. De jongen kon niet tijdig uitwijken voor de man en deze duwde hem tegen zijn arm. De mountainbiker stopte en fietste achter hen aan. Hierna duwde hij de jongen weer, schold hem uit en schopte hem. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Schennispleger aangehouden

HUIJBERGEN: De politie heeft een man aangehouden op verdenking van openbare schennis. Op vrijdagmiddag 25 augustus reed een 15-jarig meisje uit Huijbergen over de Moerkantsebaan, toen een auto haar meerdere malen passeerde en stil bleef staan. Op een gegeven moment stapte de bestuurder uit en sprak het meisje aan. Zij had echter al gezien dat de man zichzelf stond te bevredigen en fietste snel door. Enige tijd later zag het meisje de man weer en kon het kenteken van zijn auto opschrijven. Aan de hand hiervan is de 24-jarige man uit Ossendrecht verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dronken bestuurder

SPRUNDEL: Getuigen zagen op dinsdagavond aan de Vorenseindseweg een man op de grond liggen naast een auto. Toen ze gingen kijken of de man in orde was, roken ze alcohol. De politie trof de 59-jarige man uit Sint Willebrord aan bij zijn auto. Het is hier niet gelukt een blaastest af te nemen. De politie nam hem mee naar het politiebureau. Uit de afgenomen ademanalyse bleek een uitslag van 855 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Vrouw aangehouden na niet handsfree bellen

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond in de Antoniusstede een 36-jarige Roosendaalse aan. De politie zag even tevoren hoe de vrouw aan het bellen was in de auto. Toen ze een stopteken kreeg in de Brugstraat, reed de vrouw door. Toen ze uiteindelijk stopte, sprak de politie haar aan. De vrouw werd erg boos en wilde haar identiteitsbewijs niet tonen. De politie kon haar niet tot kalmte manen en hield haar aan. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw mishandeld door meisje

ROOSENDAAL: Een 41-jarige vrouw uit Roosendaal liep op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur in de Dokter Brabersstraat met haar 17-jarige dochter. De dochter kwam in een winkel een meisje tegen, waar ze al langere tijd ruzie mee had. Er ontstond een woordenwisseling. Eenmaal buiten vroeg de vrouw aan het meisje of zij en haar dochter het konden uitpraten. Hierop heeft het meisje haar geschopt, aldus de vrouw. Ze hield hieraan een zware kneuzing in haar hand en een flinke blauwe plek over. Hierna is het tot een handgemeen gekomen tussen het meisje en de dochter van de vrouw. Hierbij is zij onder andere aan haar haren getrokken. De politie heeft aangifte van mishandeling opgenomen van de vrouw en haar dochter.

Man gewond na val van ladder

ROOSENDAAL: Op woensdagmorgen stond een man uit Fijnaart (verdere gegevens onbekend) op een ladder te schilderen. De ladder stond op het dak van een garage en de man schilderde de bovenkant van een woonhuis, toen de ladder wegschoof op het gladde dak. De man viel ruim 4 meter naar beneden en belandde op het dak van de garage. Hij liep hierbij meerder verwondingen op in het gezicht en op het lichaam. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer is hij van het dak gehaald en per ambulance naar het Franciscus ziekenhuis vervoerd. Omdat de schilder een familielid was van de bewoner en niet in loondienst is van een bedrijf is er geen verder onderzoek opgestart naar de oorzaak van de val.

Vrouw rijdt in op buurvrouw

ROOSENDAAL: Op woensdagmorgen hield de politie een 51-jarige vrouw uit Roosendaal aan voor poging tot zware mishandeling. Een 59-jarige buurtbewoonster had even tevoren contact opgenomen met de politie met de mededeling dat een buurvrouw haar bijna van haar fiets had gereden. De politie heeft de 51-jarige vrouw aangesproken op het gebeurde en haar vervolgens aangehouden aan de hand van haar verklaring. De buren leven al enige tijd in onmin met elkaar. Het rijbewijs van de verdachte is in beslag genomen. Hierna is ze in vrijheid gesteld. Er zal proces-verbaal tegen haar worden opgemaakt.

Ruzie in verkeer beslecht met transactievoorstel

ROOSENDAAL: In overleg met het Openbaar Ministerie is het incident, dat maandagmorgen jl. plaatsvond aan de Eikenlaan, uiteindelijk beslecht met een transactievoorstel. De verklaringen van de beide betrokkenen over de gebeurtenissen liepen zeer sterk uiteen en de politie heeft geen onafhankelijke getuigen gesproken, die uitsluitsel konden verschaffen in de exacte toedracht. Beide partijen verklaren dat het incident ontstond, toen een 33-jarige automobiliste met haar auto achteruit wilde inparkeren aan de Eikenlaan. De achteropkomende auto, waarin zich twee 50-jarige vrouwen bevonden, stond op dat moment echter al dusdanig dicht achter de voorganger dat deze niet achteruit kon rijden. Hierop ontstond over en weer contact: de bestuurster van de achterste auto claxonneerde en de bestuurster van de eerste auto probeerde duidelijk te maken dat zij achteruit wilde rijden. De verklaringen van beide partijen lopen verder echter uiteen: de bestuurster van de voorste auto verklaarde dat één van de dames uit de andere auto op haar auto af kwam lopen, het portier naast haar opende en haar uitschold. Ook de andere vrouw zou hierop de auto hebben verlaten en haar verbaal hebben bedreigd. De 33-jarige vrouw heeft toegegeven dat ze hierop vervolgens zelf is uitgestapt en een honkbalknuppel uit haar auto heeft gepakt. Ze heeft verklaard spijt te hebben van die daad.
De inzittenden van de achterste auto verklaarden dat de bestuurster van de eerste auto uitstapte, vervolgens terugliep naar haar auto en hen bedreigde door slaande bewegingen te maken met de honkbalknuppel.

Jongen aangehouden voor diefstal snorfiets

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag een 15-jarige man uit Roosendaal aan in zijn woning op verdenking van diefstal van een snorfiets. De jongeman wordt ervan verdacht het voertuig in de nacht van 121 op 22 september te hebben gestolen aan de Heulberg. De jongen werd betrapt in bezit van het voertuig. Bij verder onderzoek kwam hij als verdachte uit de bus. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De straf van de jongeman zal op een later tijdstip worden bepaald.

Auteur: Inge Rijgersberg