Saxion Hogescholen
BR>

wo 11 oktober 2006

Samenwerking tussen Saxion Hogescholen en PTS Software bv.

De academie Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement (CII) van Saxion Hogescholen en PTS Software bv zijn op 3 oktober jongstleden een samenwerking aangegaan voor twee jaar. Hierbij staan de versterking van de opleiding Technische Informatica (TI), de ontwikkeling van studenten en de ontwikkeling van PTS en de academie, als innoverende organisaties, centraal. PTS gaat een bijdrage leveren aan het leerproces en de, nog meer op de praktijk gerichte, leerinhoud en de hogeschool zal als kennisorganisatie een meer prominente rol spelen bij PTS.

Saxion biedt een totaalpakket aan informaticaopleidingen aan, maar wil deze nog beter aan laten sluiten op het dynamische werkveld.

Voor de opleiding TI gaat dit gebeuren door onder andere de samenwerking met PTS. Dit bedrijf is specialist op het gebied van technische softwareontwikkeling, werkt als prefered supplier voor grote bedrijven aan hoogstaande projecten en biedt onder andere trainingen en cursussen aan. Door de diversiteit aan producten en diensten is het bedrijf bij uitstek een goede keus voor de opleiding TI.

De samenwerking heeft betrekking op een intensieve en langdurige relatie tussen PTS en de Academie CII en stijgt als samenwerkingsvorm uit boven de gebruikelijke contacten tussen hbo-instellingen en de markt.

Vanaf medio oktober 2006 gaan de concrete activiteiten van start. Deze bestaan onder meer uit het mee helpen ontwikkelen van de specialisaties Real Time Embedded Systems en Gaming, begeleiding van studenten, het verzorgen van gastcolleges en het wederzijds aanbieden van cursussen. Hierbij staat de volgende lifecycle van de studentenactiviteiten centraal: studie/beroepsoriƫntatie, introductiefase, studieperiode.

PTS Software bv
PTS is specialist op het gebied van hoogwaardige technische systeemontwikkeling en embedded software ontwikkeling. Het dienstenpakket van PTS omvat advisering, analyse & ontwerp, implementatie, migratie, testen en nazorg. PTS is opgericht in 1988 en heeft ruim 100 medewerkers in dienst met een wetenschappelijke of hboachtergrond. Door de verscheidenheid aan studies, gecombineerd met passie voor techniek, levert PTS unieke toegevoegde waarde aan haar klanten. Vanuit Baarn en Son bestrijkt PTS de hele Nederlandse markt. Het bedrijf is sinds 1997 onderdeel van de groep gespecialiseerde bedrijven binnen het Nederlandse Vedior. Zie ook: www.pts.nl en www.passievoortechniek.nl.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------