Ingezonden persbericht

Persbericht PvdA
d.d. 9 oktober

'Kinderen eerst'
PvdA werkbezoek 11 oktober in Rotterdam
(in de deelgemeenten Prins Alexander en Noord)

'Kinderen eerst' is een topprioriteit voor de PvdA. De PvdA wil dat de jeugd veilig opgroeit, plezier maakt, onderwijs volgt en aan het werk kan. Met de juiste zorg als het mis gaat. Of eigenlijk: met de juiste zorg vóórdat het misgaat. Door schooluitval tegen te gaan, jongeren te stimuleren met sport, voldoende stageplaatsen beschikbaar te stellen en te zorgen voor een veilige leefomgeving.
Dit doel vraagt een gezamenlijke inspanning van velen. De PvdA zet dit hoog (en met stip) op de politieke agenda. Zowel landelijk, in de gemeenten als in de provincie.
Scholen, gemeenten, bedrijfsleven en provincie moeten hun handen ineen slaan Alleen door een gezamenlijke focus kan de doelstelling worden gerealiseerd: 'Geen kind in Zuid Holland valt buiten de boot'. De PvdA neemt het initiatief om alle betrokkenen op dit doel te richten, in een offensief om uitval onder de jeugd te voorkomen. PvdAers uit alle bestuurslagen - deelgemeente, stad, provincie en rijk - brengen daarom een werkbezoek aan verschillende wijken in Rotterdam op zoek naar succesvolle initiatieven.

Datum en agenda Werkbezoek:
11 oktober

13.00 - 14.30 uur: Start werkbezoek: bezoek aan de Doc-shop: het informatie- en actiepunt voor en door jongeren in Prins Alexander (tijdens het bezoek is Doc-shop open; er wordt een presentatie gegeven over deelgemeentelijk jeugdbeleid), wijkgebouw Romeijnshof, Stresemanplaats 8, 3068 JL Rotterdam.

15.00 uur: Aankomst in deelgemeente Noord. Bezoek aan het jongerencentrum Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81, 3036 DD Rotterdam.

17.00 uur: Afsluiting

Deelnemers:
Robert Krul (Dagelijks Bestuurder Prins Alexander)
Richard Scalzo (Dagelijks Bestuurder Noord)
Bert Blase (kandidaat lijsttrekker provincie Zuid Holland)
Peter Veenstra (deelraadslid Prins Alexander)
Gerard van der Maden (voorzitter onderafdeling Prins Alexander)
Zeki Baran (raadslid)
Guusje Schreven (hoofd afdeling wijkgericht werken gemeente Dordrecht)
Martin van Haeften (Rotterdams kandidaat Tweede Kamerlid)
Johan Brinkmans (secretaris PvdA Rotterdam)