Gemeente Coevorden

Ongewenste reclameborden

In de gemeente Coevorden worden steeds vaker reclameborden aangetroffen in bermen en op percelen langs doorgaande wegen. In nagenoeg alle gevallen gaat het hier om borden die zonder gemeentelijke vergunning zijn geplaatst. Deze veelheid aan borden zorgt voor een rommelig omgevingsbeeld waarover door veel burgers wordt geklaagd. Om dit een halt toe te roepen zal de gemeente hier tegen optreden.

Reclameborden die zonder vergunning in de berm of op gemeentelijke grond staan, zullen onmiddellijk worden verwijderen. Wanneer is te herleiden wie het bord heeft geplaatst, dan zal diegene in de gelegenheid worden gesteld om na betaling van de verwijderingkosten, het bord weer af te halen. Voor reclameborden die op particuliere percelen zijn geplaatst zal allereerst worden bekeken of het bord of object op grond van onze Algemene Plaatselijke Verordening alsnog kan worden gelegaliseerd. Wanneer legalisatie niet mogelijk is, dan zal de eigenaar en/of gebruiker van het betreffende perceel worden aangeschreven het reclamebord te verwijderen.

Wanneer u van plan bent om een reclamebord te plaatsen adviseren wij u om hierover eerst contact op te nemen met de publieksafdeling., Loket Bouwen en Wonen, Hoofdstraat 2 te Dalen. Op die wijze kan in overleg worden bepaald welke mogelijkheden er zijn voor het plaatsen van reclame binnen de gemeente Coevorden.

Indien u naar aanleiding van dit onderwerp vragen hebt, kunt u contact opnemen met de gemeente Coevorden, telefoonnummer 0524-598598.