Persuitnodiging Materia: uniek materialencentrum in Nederland

Materia

Persuitnodiging

Dock 36/Enter, 4 oktober 2006

Nederland krijgt uniek materialencentrum
Inspiration Centre van Materia: alle nieuwe materialen uit de hele wereld

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van het Inspiration Centre van Materia op 12 oktober 2006. In dit nieuwe materialencentrum zullen alle innovatieve materialen uit de hele wereld gezien, betast en ervaren kunnen worden. Wereldwijd zijn er slechts vijf - min of meer - vergelijkbare centra: in Bangkok, Keulen, Milaan, New York en Parijs. Vanaf half oktober kunnen architecten, interieurontwerpers en designers ook in Nederland live innovatieve materialen leren kennen die zij in hun ontwerpen zouden kunnen toepassen. De materiaaldeskundigen van Materia kunnen hen daarbij adviseren over de eigenschappen van de materialen en de toepassingsmogelijkheden.

Met de introductie van haar Inspiration Centre wil Materia ook een ontmoetingsplaats creëren voor creatieve professionals. Die kunnen elkaar binnen het centrum inspireren en stimuleren tot de toepassing van nieuwe innovatieve materialen. Materia vervult daarbij de functie van denktank en biedt de creatieve professionals ook een materialen-zoekmachine op internet (www.materia.nl), reizende tentoonstellingen, publicaties, nieuwsbrieven, seminars, workshops, masterclasses en consults.

Het bedrijf Materia waar het Inspiration Centre deel van uit maakt, bestaat al sinds 1998. Tot nu toe ontsloot het de informatie over materialen uitsluitend via internet, elektronische nieuwsbrieven en een reizende tentoonstelling. Nu krijgt Materia een permanente expositieruimte en verhuist het daartoe van Rotterdam naar Dock 36. Dock 36 ligt direct aan de A1, de corridor tussen de Randstad en Berlijn, ter hoogte van het Overijsselse Enter. Dock 36 is een verzamelplaats van creatieve bedrijven, die innovatie en design hoog in hun vaandel hebben staan.

We ontvangen u op 12 oktober graag in het Inspiration Centre in Dock 36 aan de Vonderweg 36d in Enter.

Het programma ziet er als volgt uit:
10:30 Ontvangst
10:45 Start persconferentie
Presentatie Ellen Kuipers 'Van database tot denktank'
Presentatie Els Zijlstra 'De betekenis van materialen van de toekomst' Gelegenheid voor vragen
11:45 Bezichtigen Inspiration Centre + lunch
Gelegenheid voor persoonlijke interviews

Mocht u aanwezig willen zijn, dan horen we dat graag van u. U kunt ons bellen 06 - 123 277 45 of mailen e.kuipers@materia.nl.
www.materia.nl
Belt u ons ook s.v.p. als u aanvullende informatie wenst. Ellen Kuipers