FNV Bondgenoten: donderdag manifestatie Stork-werknemers

Fnv bondgenoten

PERSAANKONDIGING

Wat: manifestatie Stork-werknemers tijdens bijzondere aandeelhoudersvergadering Wanneer: donderdag 12 oktober van 12.00 tot circa 14.30 uur Waar: Randstadhal (hal 9), Amsterdam RAI

Utrecht, 9 oktober 2006

FNV Bondgenoten: manifestatie Stork-werknemers tijdens bijzondere aandeelhoudersvergadering

Donderdag 12 oktober houden Stork-werknemers een manifestatie in de Amsterdam RAI waar de bijzondere aandeelhoudersvergadering van Stork wordt gehouden. Ze manifesteren tegen de plannen van hedge fondsen Centaurus en Paulson, die Stork willen opsplitsen. Tijdens de manifestatie maken onder anderen Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, Sjoerd Vollebregt, voorzitter Raad van Bestuur van Stork en Jan Plat, voorzitter COR Stork hun opwachting.

De afgelopen weken zijn handtekeningen tegen opsplitsing verzameld, deze worden donderdagmiddag aangeboden. Bovendien wordt een videoboodschap van de werknemers getoond in de zaal waar de bijzondere aandeelhoudersvergadering plaatsvindt. Namens de werknemers neemt FNV Bondgenoten deel aan de vergadering.

Onlangs maakten Centaurus en Paulson bekend dat Stork alleen verder moet gaan met Aerospace en de andere twee bedrijfsactiviteiten - Stork Technical Services en Stork Food Systems - moet afstoten. Volgens FNV Bondgenoten leidt opsplitsing van Stork tot het verlies van duizenden banen. Bovendien verliest Nederland daarmee een positie in de wereldtop als het gaat om nieuwe technologie en de ontwikkeling daarvan.