Ingezonden persbericht


Global filmdebat 'An inconvenient truth' in LUX te Nijmegen

Persbericht

Global filmdebat 'An inconvenient truth'
Donderdag 12 oktober LUX Nijmegen

Afgelopen vrijdag bezocht Al Gore, de verliezend presidentskandidaat, ons land om aandacht te vragen voor zijn film 'An inconvenient truth'. Met deze film vraagt hij aandacht voor zijn grootste passie; het broeikaseffect. Aan de hand van indrukwekkende beelden toont hij wat de gevolgen van het broeikas-effect zullen zijn, maar ook geeft hij aan wat we nu zouden kunnen doen aan dit probleem.
In het aansluitende filmdebat gaan we in op de vraag hoe ver we eigenlijk zijn met de aanpak van het broeikaseffect, boeken we al vooruitgang of niet? Wat zijn de blokkades die daarbij een rol spelen? En wat betekent het broeikaseffect eigenlijk voor de armste landen ter wereld; betalen zij de prijs voor een probleem dat ze niet eens veroorzaken?

Met Ron Spreekmeester, directeur Habitat Platform en Bas Arts, hoogleraar Forest and Nature Conservation Policy aan de Universiteit Wageningen. Gespreksleider is Koen Dortmans, programmamaker LUX debat.

Dit programma wordt georganiseerd ism het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit.

Datum Donderdag 12 oktober
Locatie LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen
Aanvang 19 30 uur
Entree 8 euro (studenten Radboud Universiteit/HAN en medewerkers en alumnipashouders Radboud Universiteit 4 euro)
Reserveren 0900-5894636
Info www.lux-nijmegen.nl, www.globaldebat.nl

Dit programma is onderdeel van Global, een publiek project van LUX i.s.m. het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Informatie over dit project, dat is mogelijk gemaakt door de NCDO, vindt u op www.globaldebat.nl

dhr. Hedzerd de Boer
programmaker debat LUX
024-3818122
024-3556151 (rechtstreeks)
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl