Gemeente Buren


Terug

Met de buurtauto 136 euro per maand goedkoper uit

Heeft u geen eigen auto of wilt u gebruik maken van een tweede auto? Dan is de buurtauto een uitkomst voor u. Als inwoner van de gemeente Buren kunt u er gebruik van maken. De buurtauto wordt aangeboden door de landelijke coöperatieve vereniging Wheels4all. Als lid van de vereniging is er op aanvraag altijd een buurtauto voor u beschikbaar.

Dat is handig, als u geen eigen auto heeft of als uw partner vaak met de auto onderweg is. Het is ook een stuk goedkoper: volgens een berekening van de Consumentenbond bespaart het gebruik van een buurtauto u bij 10.000 gereden km per jaar liefst 136 euro per maand!

Buurtauto2.jbewerkt.jpg De Wheels4all-auto is gestationeerd bij beheerder Dick van Kerkhoven, Achthontstraat 19 in Maurik. Wanneer de deelname groter wordt, komen op meer plaatsen in de gemeente Buren autos te staan. U kunt ook gebruik maken van een auto in bijv. Culemborg, waar acht (binnenkort negen) buurtautos beschikbaar zijn.

Autodate
Een autodate bij Wheels4all gaat als volgt in zn werk:
- U reserveert de auto via internet voor een bepaalde periode: dat kan een uurtje zijn, maar ook verschillende dagen

- U betaalt een abonnement vanaf 5,- per maand plus een vergoeding voor de gereden kilometers en tijd. Aan het eind van elke maand krijgt u een helder rekeningoverzicht. Verder is er geen administratieve rompslomp

- Er staat altijd een auto voor u klaar. Vaak heeft u de keuze uit verschillende modellen

- Huurt u als lid elders een auto bij een autoverhuurder, waarmee Wheels4all afspraken heeft gemaakt, krijgt u korting. Wanneer u minder dan 10.000 km per jaar rijdt, is het voordeel voor u het grootst. En u draagt actief bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen, waaronder kooldioxide. Wheels4all zet namelijk zuinige autos in en autodelen leidt tot netto minder autogebruik.

Meer informatie vindt u op de website http://wheels4all.nl. Onder uitleg vindt u een presentatie hoe het autodelen in zijn werk gaat. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het de regiocoördinator Frans Hoffer: Lodewijk van Deysselhof 11, 4103 WK Culemborg, tel. 0345 548 134, e-mail: franshoffer@gmail.com, of met het landelijke secretariaat (Het Voert 9e, 1613 KL Grootebroek, tel. 0228 514 824, e-mail: info@wheels4all.nl).