Politie Hollands Midden

Datum: 12 oktober 2006

Leiden Parkeerwachter mishandeld Een parkeerwachter van de gemeente Leiden is op woensdag 11 oktober, rond 15.30 uur, mishandeld door een 27 jarige Leidse. De 27 jarige Leidse had haar auto geparkeerd op de Haverstraat op een plaats waar een parkeerverbod gold. De parkeerwachter wilde een bon uitschrijven waarop de Leidse haar uitschold en haar vervolgens met de hand en met een ruitenwisser sloeg. Een tweede parkeerwachter haalde de vrouw weg bij zijn collega en de politie werd ingeschakeld. De politie heeft de 27 jarige vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na verzet en bedreiging agenten

De politie heeft woensdagavond 11 oktober rond 20.35 uur op de Bloemistenlaan een 46 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie was daar na een melding dat op de laan drie mogelijk dronken mannen liepen. Eén van de mannen was de verdachte die zo onder invloed was dat hij moeilijk op zijn benen kon blijven staan en regelmatig tegen geparkeerde auto's aanviel. De agenten besloten hem aan te houden voor openbare dronkenschap. De verdachte begon zich vervolgens hevig te verzetten waarbij hij geweld gebruikte. Ook bedreigde hij de agenten woordelijk. Met de hulp van collega's kon de verdachte uiteindelijk worden overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Hazerswoude-Dorp Verkeersongeval

Woensdag 11 oktober even voor 18.00 uur vond op de kruising Hoogeveenseweg/ Gemeneweg een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 34 jarige automobilist uit Waarder reed over de Hoogeveenseweg in de richting van Boskoop. Op genoemde kruising wilde hij linksaf slaan om de Gemeneweg op te rijden. De bestuurder dacht nog voor een tegemoetkomende auto te kunnen afslaan, echter deze was al te dicht genaderd. De bestuurder remde af om een aanrijding te voorkomen en kwam tot stilstand. De auto's raakten elkaar echter nog met de voorzijden. De bestuurster van de andere auto, een 39 jarige vrouw uit Benthuizen, werd met een pijnlijke schouder overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Zoeterwoude Man overleden na val Een 65 jarige man uit Zoeterwoude is overleden nadat hij door het dak van een schuur aan de Gelderwoudseweg was gevallen. Rond 16.22 uur kreeg de politie op woensdagmiddag de melding dat er een man in zorgwekkende toestand, buiten bewustzijn, was aangetroffen. De politie, ambulance en de trauma helikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De hulpverlening heeft echter niet mogen baten, de man overleed ter plaatse. Op basis van getuigenverklaringen en onderzoek blijkt dat de man het dak van de schuur aan het repareren zou zijn geweest waarna hij gevallen is.

Bodegraven Aangehouden man niet meer verdacht Een 44 jarige man uit Bodegraven die dinsdag 10 oktober was aangehouden op verdenking van geweld tegen agenten blijkt niet de dader te zijn. De man werd na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem aangehouden. Uit zijn verklaring en het verdere onderzoek is zijn betrokkenheid niet gebleken en wordt hij niet meer aangemerkt als verdachte. De man is weer vrijgelaten. Zaterdag 16 september probeerden twee agenten de orde te herstellen op de Prins Hendrikstraat. Daar belaagde een grote groep mensen een 18 jarige jongen uit Zoetermeer. Op het moment dat de agenten ingrepen richtte de agressie zich op hen. Om erger te voorkomen en de rust te herstellen namen de agenten de Zoetermeerder mee naar de politieauto. Op weg daar naar toe belemmerde een man een agent in zijn werk, daarnaast beledigde, sloeg en veroorzaakte hij schade aan een politieoverhemd. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen.

Gouda Botsing tussen motorrijder en automobilist De politie heeft hulp verleend bij een ongeval op de kruising van de Nieuwe Gouwe O.Z. en het Van Bergen IJzendoornpark. Op woensdag 11 oktober rond 16.25 uur botsten een personenauto en een motor tegen elkaar op. De motorrijder, een 37 jarige man uit Stolwijk, reed over de Nieuwe Gouwe O.Z. in de richting van de A12. De automobilist, een 59 jarige Bergschenhoek, reed in tegengestelde richting. Bij het kruispunt reed de automobilist de kruising op en wilde links afslaan. Op dat moment was de kruising vrij. De motorrijder heeft echter vermoedelijk een vrachtwagen die stilstond op de kruising ingehaald en is vervolgens de kruising opgereden. Hij wilde rechtdoor rijden, waardoor er een botsing met de auto ontstond. De motorrijder kwam ten val en is met onbekend letsel naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda gebracht.

Zevenhuizen Aanhouding voor diefstal skelter De politie heeft woensdagavond 11 oktober een 33 jarige man in zijn woning in Zevenhuizen aangehouden. In de ochtend was hij in het park achter de Burgemeester Klinkhamerweg door een getuige gezien met een skelter aan de hand. In de middag werd door een bewoonster van die straat aangifte gedaan van diefstal van een skelter. Na een 1e onderzoek kwam de politie uit bij de verdachte. Hij is ingesloten. De skelter is nog niet teruggevonden. De politie gaat verder met het onderzoek.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --