Politiebericht Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 12-10-2006

Twee autos uitgebrand

MAARSSEN Op het Zebraspoor zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee autos uitgebrand. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding van de brand. Met behulp van bewoners hebben agenten de brand geblust. De brandweer heeft de autos nageblust. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Verdachte mannen aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 38-jarige man uit Vianen en een 20-jarige Utrechter aangehouden. Een auto met meerdere inzittenden werd in de nacht van woensdag op donderdag gesignaleerd in de buurt van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Een getuige belde de politie omdat hij de situatie niet vertrouwde.

De politie was binnen vijf minuten ter plaatse en controleerde de inzittenden. De bestuurder was de man uit Vianen. Hij bleek een valse naam op te hebben gegeven. Hij had geen legitimatie bij zich en reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook een van de inzittenden, de Utrechter, gaf zich uit voor een ander. Beiden werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

MIJDRECHT Een beginnend bestuurder is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 02.45 uur zagen agenten de 19-jarige Mijdrechter rijden over de Rondweg en lieten hem blazen. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 100 ug/l. Voor beginnend bestuurders geldt een toegestane limiet van 88 ug/l. Met een rijverbod van een uur en een proces-verbaal kon de man weer vertrekken.

Drie autos in brand

WOERDEN Op een parkeerplaats bij het Stationsplein-Noord zijn woensdagavond drie autos beschadigd door brand. De eigenaar van een van de autos wilde omstreeks 21.00 uur zijn auto starten toen hij rook onder de motorkap vandaan zag komen. Hij belde onmiddellijk 112. Binnen korte tijd stonden zijn auto en de auto ernaast in lichterlaaie. Een derde auto liep ook brandschade op. Onderzoek wees uit dat er geen enkele aanwijzing is voor brandstichting.

Racefietser gewond bij aanrijding

LINSCHOTEN Een 46-jarige racefietser uit Gouda is woensdagmiddag omstreeks 15.10 uur gewond geraakt toen hij op de Engherzandweg rakelings werd gepasseerd door een tractor met aanhanger, waardoor hij ten van kwam. De fietser liep schaafwonden op aan zijn handen. De tractor, bestuurd door een 31-jarige man uit Linschoten, reed door. De gealarmeerde politie wist de bestuurder te achterhalen. Bekeken wordt hoe de zaak zal worden afgedaan.

Meisje beroofd van mobiel

MAARSSEN Een 14-jarige meisje uit Maarssen heeft woensdag aangifte gedaan van beroving. Maandagavond omstreeks 21.30 uur stond het meisje met haar fiets tussen haar benen te bellen op de Straatweg. Een onbekende naderde haar van achteren en trok de telefoon uit haar hand. Het gaat om een blanke man van circa 1.80 meter lang met zwart steil haar tot in zijn nek. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Twee snelheidsduivels gepakt

MAARSSEN Op de Zuilense Ring zijn woensdagavond twee bestuurders hun rijbewijs kwijtgeraakt omdat ze veel te hard reden. De automobilisten werden tussen 21.00 en 23.00 uur betrapt met ongecorrigeerde snelheden van 187 en 186 kilometer per uur. De politie zette nog vier andere bestuurders aan de kant na snelheidsovertredingen. Zij kwamen er vanaf met een bekeuring.