Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aalten - Auto raakt total loss                            |
Op de Bredevoortsestraatweg zijn een 22-jarige automobilist uit Bredevoort en een 46-jarige automobiliste, eveneens afkomstig uit Bredevoort, afgelopen woensdag ( 11/10) met elkaar in botsing geraakt. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De auto van de jongeman raakte hierbij total loss.

De melding kwam omstreeks 08.50 uur bij de politie binnen. Toen deze ter plaatse kwam, werd duidelijk dat de vrouw, rijdende over de Bredevoortsestraatweg in de richting van Aalten, had moeten remmen, omdat een auto voor haar rechtsaf wilde slaan. De jongeman, die achter haar reed, kon niet meer op tijd stoppen en hierdoor ontstond een botsing tussen de twee auto's. Hierbij raakte zijn auto total loss en deze moest worden afgesleept. Er raakte niemand gewond.

|     |Silvolde - Meisje raakt bekneld na aanrijding             |
Een 36-jarige automobiliste uit Silvolde is op woensdagmiddag (11/10) in botsing gekomen met een 42-jarige automobilist uit Ulft. Haar 5-jarige dochter, die bij haar in de auto zat, raakte zodanig bekneld dat ze door de brandweer uit de auto bevrijd moest worden. Twee vriendinnetjes die eveneens in de auto zaten, bleven ongedeerd. Moeder en dochter zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's moesten worden afgesleept.

De politie kreeg omstreeks 16.10 uur een melding dat er een ernstig verkeersongeval had plaatsgevonden op de kruising van de Koninksweg met de Toldijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de brandweer al druk bezig om het 5-jarige meisje uit te auto te bevrijden.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw over de Koninksweg in de richting van Silvolde reed, toen zij op de kruising met de Toldijk geen voorrang verleende aan de man uit Ulft. Een botsing tussen de twee auto's was het gevolg. De auto van de vrouw belandde in een weiland. Als gevolg hiervan raakte haar dochter zodanig bekneld, dat de brandweer eraan te pas moest komen om haar uit de auto te bevrijden.

Twee vriendinnetjes die eveneens in de auto zaten, konden zonder problemen de auto verlaten. Zij zijn voor controle overgebracht naar een huisartsenpost, waar bleek dat ze geen letstel hadden opgelopen. Moeder en dochter zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken ze allebei een hersenschudding te hebben. Beiden zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Beide auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept door een sleepbedrijf.

|     |Borculo - Jongen uren tegen gehouden en mishandeld        |
Een 14-jarige jongen uit Lochem is dinsdag (10/10) op de Lebbenbruggedijk enkele uren tegen gehouden en mishandeld door een drietal tot nu toe onbekende jongens. Hij liep hierbij een pijnlijke kaak en knieën op. Hij heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Hij fietste op dinsdagochtend omstreeks 10.45 uur over de Lebbenbruggedijk (zandpad met fietspad tussen Barchem en Borculo) toen hij ter hoogte van het Galgenveld werd tegengehouden door drie onbekende jongens. Hij werd door hen ingesloten, waarna ze hem meerdere malen hebben geduwd en een groot aantal keren hebben geschopt Ook is hij hard in zijn gezicht geslagen. Ze bleven hem voortdurend lastig vallen en uiteindelijk kon het slachtoffer rond 14.20 uur aan zijn belagers ontsnappen. Vermoedelijk zijn de jongens via de verharde weg in de richting van Borculo gereden.

Het gaat om drie jongens van rond de 16 à 17 jaar, waarvan één op een rode scooter was. Eén heeft een getint uiterlijk en droeg een pit petje. Hij sprak met een buitenlands accent. De andere tweede hebben een blank uiterlijk, waarbij één een zwart mutsje droeg. De lengte van de drie jongens is waarschijnlijk tussen de 1.80m en 1.95 m.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie en de politie heeft de zaak in onderzoek. Binnen het kader van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen en eventuele andere mensen die informatie in deze zaak kunnen verschaffen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --