Gemeente Rotterdam

Nr. 191
12 oktober 2006

Henk Rotgans programmadirecteur Sociaal

De heer ing. H.H. Rotgans (48) is door het college van B en W benoemd tot programmadirecteur Sociaal. De benoeming gaat in op 15 oktober. Als Programmadirecteur Sociaal wordt de heer Rotgans verantwoordelijk voor de uitvoering van de zogenoemde Sociale Pijler, één van de vier prioriteiten uit het collegeprogramma.

De heer Rotgans beschikt over een ruime ervaring binnen de gemeentelijke organisatie. De heer Rotgans is op dit moment directeur Buitenruimte bij de dienst Gemeentewerken en was vanaf 2003 tevens plaatsvervangend directeur van deze dienst. Daarvoor was hij onder meer hoofd Verkeer en Vervoer bij de dS+V.

Het sociale programma bevat maatregelen om de sociale kwaliteit in de stad te vergroten. Sleutelwoorden daarbij zijn meedoen en binding. Zo wordt een grote investering gedaan om veel meer Rotterdammers Nederlands te leren. Ook moet het gemiddelde opleidingsniveau van Rotterdammers omhoog en moeten meer Rotterdammers maatschappelijk actief worden, betaald werk verrichten en moet het gemiddelde inkomen omhoog.

De programmadirecteur wordt aanjager van en de verbindende schakel tussen alle partners die bij dit programma betrokken zijn om het doel te bereiken. De heer Rotgans wordt benoemd voor de duur van 2 jaar. Zijn opvolger bij Gemeentewerken is mevrouw P.W. Verhoeven die tevens de functie van plaatsvervangend directeur gaat bekleden.

noot voor de redactie/