Ingezonden persbericht


Persbericht

OpenVZ-project introduceert software voor Red Hat Enterprise Linux 4 en extra functionaliteit

Software-patch voor betere kernel-integratie

San Francisco, 12 oktober 2006 - Het OpenVZ-project (www.openvz.org) heeft haar virtualisatiesoftware op besturingssyteemniveau uitgebracht in de vorm van kernel-bouwstenen voor Red Hat Enterprise Linux 4 (RHEL4). Daarnaast zijn er verschillende verbeteringen aangebracht die gebruikers extra flexibiliteit bieden.

OpenVZ

OpenVZ is Linux-gebaseerde softwaretechnologie voor servervirtualisatie op het niveau van het besturingssysteem. De oplossing creëert geïsoleerde en veilige virtuele omgevingen op een enkele fysieke server. Met virtualisatietechnologie kan de server worden opgedeeld in vele kleinere servers die elk hun eigen taken uitvoeren. Hierdoor kan de server efficiënter worden gebruikt en is deze optimaal beschikbaar, terwijl de prestaties ervan nauwelijks verminderen. Virtuele servers garanderen dat applicaties niet conflicterend zijn en onafhankelijk van elkaar opnieuw opgestart kunnen worden.

Update voor Red Hat Enterprise Linux 4

De RHEL4 kernel-bouwstenen bieden een stabiele en veilige basis voor de OpenVZ-software, inclusief betere hardwareondersteuning, zoals de nieuwste gigabit Ethernet- en SCSI-adapters.

De nieuwe OpenVZ-software omvat:


· Checkpointing en live migratie waarbij de virtuele omgeving wordt 'bevroren' en de momentopname op disk wordt opgeslagen. Vervolgens wordt deze momentopname op een andere server opnieuw geïnstalleerd.


· Ondersteuning voor Virtual Ethernet-apparatuur waardoor netwerkapparatuur binnen virtuele omgevingen opnieuw kan worden gecreëerd met zelf toegewezen namen en hardware-adressen die afwijken van de fysieke apparatuur.

"We blijven op hoog tempo software ontwikkelen om steeds betere technologie te creëren met meer mogelijkheden", aldus Kir Kolyshkin, manager van het OpenVZ-project. "Onlangs maakten we al bekend dat OpenVZ ook deel zal uitmaken van Debian en Mandriva, nu bieden we een update voor Red Hat Enterprise Linux 4 die de gebruikers nog meer toegevoegde waarde biedt."

Naamtoekenning en processorinstellingen

Aan OpenVZ's virtuele omgevingen kunnen nu bijvoorbeeld namen worden toegekend, in plaats van alleen een numerieke identiteit. Daarnaast kan het aantal processors dat beschikbaar is voor specifieke virtuele omgevingen nu worden ingesteld, waardoor prestaties nog preciezer kunnen worden bepaald.

De nieuwe OpenVZ kernel-software is te downloaden via:

http://openvz.org/download/kernel/rhel4/

Handige installatie-instructies zijn te vinden op:

http://wiki.openvz.org/Quick_installation

Deze site fungeert als forum om kennis over OpenVZ te vergaren en te delen en biedt documentatie en een kennisdatabase met nuttig advies.

Over het OpenVZ-project

Het OpenVZ-project bevordert de virtualisatie van besturingssystemen door middel van een gezamenlijke inspanning van en de vrije distributie aan gebruikers. OpenVZ (opgestart eind 2005) wordt actief gebruikt, getuige hiervan de ruim 5.000 boodschappen op het 'support Forum', en de meer dan een miljoen hits op hun website. Steeds meer ondernemingen en individuen ontdekken het 'open source operating system virtualization project'.

OpenVZ-software wordt geleverd met tools die de gebruikers helpen bij het automatisch beheren van virtuele servers. Door de unieke architectuur op basis van een enkel besturingssysteem voeren de virtuele servers hun taken uit en presteren ze als onafhankelijke servers met hun eigen geheugen, configuratiebestanden, gebruikers en applicaties. Elke virtuele server kan afzonderlijk opnieuw worden opgestart. Door applicaties in te zetten op basis van templates kunnen nieuwe virtuele servers eenvoudig en binnen enkele minuten worden aangemaakt. OpenVZ kan enkele malen meer virtuele servers per CPU laten draaien dan andere virtualisatietechnologieën.

Het OpenVZ-project - ondersteund door SWsoft - komt tegemoet aan ontwikkelaars, testers, documentatie-experts en andere geïnteresseerden die de ontwikkeling van technologie willen bespoedigen. OpenVZ is open source software die wordt ingezet als de basis voor de Virtuozzo virtualisatiesoftware van SWsoft.

OpenVZ onderhoudt eveneens een blog over virtualisatietechnologie: http://blog.openvz.org.


---

Voor redactionele informatie: PB0106

Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com