Ingezonden persbericht


Persinformatie

NIEUWE ELEKTRONISCHE FACTURATIEDIENST ZOOMIT, ONTWIKKELD DOOR ISABEL EN LOGICACMG, HELPT BANKEN HUN SEPA-BETALINGEN MEERWAARDE TE GEVEN

Oktober 2006

LogicaCMG, één van de toonaangevende IT-dienstenbedrijven in Europa, en Isabel, een vooraanstaand Europees banktechnologiespecialist, hebben vandaag bekendgemaakt dat ze hun krachten gebundeld hebben voor de ontwikkeling van ZOOMIT, een e-banking dienst voor elektronische facturatie en documentverwerking. ZOOMIT is een unieke dienst, die door Isabel en LogicaCMG ontworpen, ontwikkeld en uitgetest werd. De dienst zal de e-banking mogelijkheden voor consumenten en bedrijven verbeteren en stroomlijnen, en alle financiële informatie ­ inclusief facturen, betalingen, contracten en loonbriefjes ­ in één enkele, veilige, makkelijk toegankelijke online bankdienst bundelen. ZOOMIT is volledig SEPA- (Single Euro Payments Area) en SWIFT-conform en zorgt ervoor dat de SEPA-betalingsactiviteiten van banken een meerwaarde krijgen.

Dankzij een beveiligde toegangspoort verleent ZOOMIT de gebruikers toegang tot alle informatie met betrekking tot individuele transacties, ongeacht waar die informatie zich bevindt, waardoor het niet langer nodig is om op individuele websites van factuureerders in te loggen om facturen, betalingen, contracten, loonbriefjes, enz. te bekijken. ZOOMIT stroomlijnt de financiële stromen van zowel klanten als afzenders van facturen door betalingen te koppelen aan de achterliggende facturen en andere documenten.

Martin Dieussaert, Financial Services Manager bij LogicaCMG in België, licht toe: "Deze unieke SEPA- en SWIFT-conforme dienst opent voor financiële instellingen enorme nieuwe mogelijkheden om hun klanten wereldwijd nieuwe diensten aan te bieden. ZOOMIT staat voor een ingrijpende evolutie van deze steeds populairder wordende manier om met betalingen en financiële informatie op een veilige, doeltreffende en rendabele manier om te gaan."

Nu al draait ZOOMIT in een pilootversie bij twee Belgische banken, Dexia en KBC, waar ze voordelig blijkt voor zowel de banken als hun klanten, of het nu gaat om particulieren of bedrijven.

Releasing your potential

Rudi Peeters, Marketing Directeur bij KBC, verklaart: "Nu steeds meer klanten hun financiën bij voorkeur afhandelen door middel van e-banking, zorgt een uitbreiding van onze diensten met ZOOMIT voor een echte meerwaarde in de vorm van lagere kosten en meer efficiëntie, zowel voor ons als bank als voor al onze e-banking klanten, en dit voor zowel consumenten als bedrijven. Dankzij de invoering van ZOOMIT kregen wij de kans om onze bestaande e- banking diensten aan te passen en onze betalingsdiensten bij te sturen om zo meer comfort en een betere dienstverlening, en tegelijk SEPA-conformiteit te bieden."

Voor bedrijfsklanten vermindert ZOOMIT de kosten van de papieren verwerking en verbetert het het proces van het beheer van de rekeningen van de leveranciers, door deze volledig te integreren in de bestaande ERP- en boekhoudoplossingen. Het systeem verhoogt de toegang van de bank tot de eigen e-banking diensten en schept meer ruimte voor interactie met de klant via het Internet. Belangrijkste voordeel voor de consument is dat hij nu over een financieel portaal beschikt, dat garant staat voor meer transparantie, meer controle en een grotergebruiksgemak.

Aangezien ZOOMIT zowel SEPA- als SWIFT-conform is, is de dienst nu al klaar voor het nieuwe tijdperk van de Europese betalingen, waarin de banken, in het vooruitzicht van lagere inkomsten vanwege betalingen aan de hand van SEPA, nieuwe producten en diensten zullen moeten introduceren om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

Philippe Dubois, CEO van Isabel, licht toe: "ZOOMIT laat zich naadloos inpassen in alle e- banking systemen en biedt het banken de mogelijkheid de financiële efficiëntie van hun klanten te verhogen. Isabel is gespecialiseerd in de ontwikkeling van systemen voor corporate banking, en wij zagen de nood voor een betalings- en documenten gateway als ZOOMIT om een meerwaarde te geven aan onze bestaande oplossingen, vooral in het licht van de nieuwe SEPA-standaarden. Van oudsher werken wij samen met LogicaCMG, die wij voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van ZOOMIT opnieuw als partner gekozen hebben om zeker te zijn dat wij de banken de best mogelijke oplossing kunnen bieden."

Releasing your potential

INFORMATIE VOOR DE REDACTEURS

Over Isabel
Isabel is gespecialiseerd in de ontwikkeling van systemen voor corporate banking en elektronische facturering. Isabel heeft uitgebreide bedrijfsknowhow opgebouwd door middel van eigen multibancaire oplossingen die op de Belgische markt door 25 banken en 110.000 corporate klanten ingezet worden. Deze unieke combinatie van marktkennis en ICT- oplossingen maakt het productaanbod van Isabel bijzonder aantrekkelijk voor elke bank die op zoek is naar een complete, flexibele en betrouwbare oplossing. Isabel werd in 1995 opgericht, is een privé-vennootschap en stelt in zijn hoofdzetel in Brussel 110 mensen te werk.
Meer informatie vindt u op www.isabel.eu en www.zoomit.eu

Over LogicaCMG
LogicaCMG is een belangrijke internationale speler in ICT-dienstverlening en draadloze telecommunicatie. Het stelt zowat 40,000 mensen te werk in vestigingen verspreid over 41 landen. LogicaCMG stelt zich als doel hun klanten een leader positie te laten uitbouwen en te laten behouden door middel van zijn industriële kennis evenals de ervaring die LogicaCMG heeft met het leveren van succesvolle oplossingen. Het bedrijf levert diensten als business consulting, systeemintegratie en IT- en business process outsourcing voor diverse markten waaronder telecommunicatie, financial services, energy and utilities, industry, distribution and transport en de publieke sector. LogicaCMG is gevestigd in Europa, en is zowel in Londen als in Amsterdam beursgenoteerd (LSE:LOG; Euronext:LOG). Meer informatie vindt u op www.logicacmg.com.

Press Contacts :

Nathalie Bello - Peak PR
+32 2 454 55 55
nathalie.bello@peakpr.be

Marc Toelen ­ LogicaCMG
+32 2 708 63 60
marc.toelen@logicacmg.com

Christian Luyten ­ Isabel ZOOMIT
+32 2 545 17 47
cluyten@isabel.be

Releasing your potential


---- --