Leiden, 12 oktober 2006

Inzet ICT speelt een belangrijke rol bij kwaliteitsprestaties Ziekenhuizen

ICT-oplossingen ondersteunen de zorgkwaliteit van ziekenhuizen. Zo kan ICT onder andere een belangrijke rol vervullen bij het terugdringen van fouten om veiligheid te bevorderen. De nummer 1 van de AD ziekenhuis top 100, Medisch Centrum Leeuwarden, zet ICT van iSOFT in. "Een aantal kwaliteitsaspecten is in ons ziekenhuis aanzienlijk verbeterd door inzet van iSOFT-oplossingen", aldus Jan Veenstra, Hoofd Automatisering van Medisch Centrum Leeuwarden.

In de afgelopen weken is er een aantal top-100 lijsten verschenen waarin de kwaliteit van ziekenhuizen met elkaar is vergeleken. Deze vergelijkijkingen zijn grotendeels gebaseerd op criteria waarin de beschikbaarheid van medicatiegegevens en de registratie van complicaties centraal staan. Deze aspecten zijn door inzet van ICT te ondersteunen, met als gevolg dat de kwaliteit van de zorg verbetert.

Over iSOFT
iSOFT heeft ruim 30 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg en is onderdeel van de Britse iSOFT Group plc. Het levert haar producten en diensten aan ziekenhuizen, huisartsen en ziekenhuisapotheken. Met 50 ziekenhuizen waaronder 7 van de 8 academische centra, 43 ziekenhuis-apotheken en 1700 huisartsenpraktijken is iSOFT ruimschoots marktleider. iSOFT claimt een belangrijke rol in de vernieuwing van zorg door de toepassing van innovatieve systemen. iSOFT heeft ruim 250 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein en Groningen.