Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 12-10-2006

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag in een winkel op de Markt een 42-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had getracht kleding te stelen (waarde 339,90 euro), maar werd betrapt. De vrouw had de beveiligingslabels eraf gehaald, waarbij ze de kleding beschadigde. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en ze heeft een winkelontzegging gekregen.

Illegale vreemdelingen aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond op de Havensingel een 22-jarige Chinees aangehouden die illegaal in Nederland verblijft. Hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch. Even later controleerde de politie op de Hinthamereinde een Chinese man (48 jaar) en vrouw (36 jaar). Ook zij bleken illegaal in Nederland te verblijven en zijn ingesloten. Alledrie zijn ze overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Dronken automobiliste tegen de vangrail

Boxtel/Vught Op de A2, tussen Boxtel en Vught heeft in de nacht van woensdag op donderdag een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. De bestuurster, een 33-jarige Tilburgse bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. De vrouw reed op de linkerbaan van de snelweg, richting Den Bosch. De auto raakte de vangrail, tolde rond en kwam tegen een berg zand in de rechterberm tot stilstand. De vrouw raakte lichtgewond aan haar pols.

Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Verkeersongeval met letsel

Veghel Twee bromfietsers zijn donderdagmorgen op de Udenseweg gewond geraakt. Bij het passeren raakten ze elkaar en kwamen ten val. De 17-jarige bromfietser uit Uden kwam in de sloot terecht en klaagde over pijn in zijn hand en been. De andere bromfietser, een 16-jarige jongen uit Schijndel had last van zijn hand. Beide jongens zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Bernhoven.

Aanhouding gezochte

Uden De politie heeft donderdagmorgen op de Abdijlaan een 26-jarige Udenaar aangehouden. Hij moet nog 124 dagen zitten en is ingesloten.


-----

Oss De politie heeft woensdagmorgen een 29-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden die nog twee weken gevangenisstraf heeft openstaan. Tijdens een achtervolging beging hij diverse verkeersovertredingen. Daarnaast reed hij zonder rijbewijs en zonder verzekering.

Op 3 september ging hij er in zijn auto vandoor toen de politie hem op de Vivaldistraat wilde controleren. Er ontstond een achtervolging, waarbij hij met hoge snelheid wist te ontkomen. Sindsdien was hij voor de politie op de vlucht en verbleef op verschillende adressen. Vanmorgen kon hij in zijn woning worden aangehouden. Hij is ingesloten en mag alsnog zijn tijd uitzitten.

Henneptoppen in beslag genomen

Oss De politie heeft donderdagmiddag in de woning van een 52-jarige Ossenaar vier emmers met henneptoppen in beslag genomen. Deze worden vernietigd. De bewoner is gehoord als verdachte. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie kwam de hennep op het spoor naar aanleiding van meldingen van stankoverlast uit de buurt. De geknipte toppen waren afkomstig van zes wietplanten die de bewoner in zijn achtertuin had staan.

Verkeersongeval met letsel

Oss Een 58-jarige vrouw uit Oss is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Raadhuislaan. Zij werd op haar fiets aangereden door een 28-jarige Ossenaar, toen deze met zijn auto uit een parkeerhaven gereden kwam. De vrouw viel en raakte gewond aan haar arm. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Verstrekken van valse persoonsgegevens

Oss De politie heeft woensdagmiddag op de Cereslaan in Oss een 27-jarige automobilist uit Rosmalen aangehouden na een verkeersovertreding. Toen hij zijn rijbewijs aan de agenten liet zien, bleek de foto niet overeen te komen met het uiterlijk van de man. Hij is aangehouden voor het verstrekken van valse persoonsgegevens. Het getoonde rijbewijs bleek van zijn broer te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen verdacht van inbraak

Oss De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Goudmijnstraat twee Ossenaren aangehouden van 19 en 40 jaar oud. Zij worden verdacht van een inbraak, die een halfuur daarvoor was gepleegd bij een bedrijf op de Molenstraat. Daar werd een ruit ingegooid en een computermonitor gestolen, die de politie verderop in de straat terugvond. De politie heeft diverse sporen veiliggesteld die de aangehouden verdachten in verband kunnen brengen met de bedrijfsinbraak en onderzoekt de zaak verder. Als het bedrijf aangifte doet bij de politie zal duidelijk worden of er nog meer spullen zijn weggenomen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Fietsendief alsnog aangehouden

Geffen De politie heeft donderdagmorgen een 38-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van fietsendiefstal. In mei dit jaar zou hij een fiets weggenomen hebben van de Kloosterstraat in Geffen. Deze was van een 56-jarige vrouw uit Geffen. Dankzij een latere getuigenverklaring kon de politie de identiteit van de fietsendief achterhalen. Hij is buiten heterdaad aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

Haps De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige Bosschenaar aangehouden, toen deze bij Haps met hoge snelheid de A73 op reed. De man bleek onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.