Matryoshka poppen: oude liefde roest niet


Babushka poseert voor de nieuwe catalogus van Eijffinger

VELP, 20061012 -- Iedereen die een Matryoshka pop heeft gehad kan zich het kinderlijke gevoel van nieuwsgierigheid herinneren dat er was als je op het punt stond de pop te openen en de verbazing bij het vinden van het kleinste baby poppetje. Tijdens een grondige voorjaarsschoonmaak vond de Deense Susann Krebs haar eigen Matryoshka pop terug, meegebracht uit Rusland in de zeventiger jaren. De oude liefde bloeide op en werd het begin van haar bedrijf genaamd BABUSHKA.

Susann Krebs, die Russische voorouders heeft, vestigde het bedrijf in haar eigen woonplaats Charlottenlund in Denemarken. Het resultaat is een brede variatie van op de Matryoshka geïnspireerde artikelen. De poppen onderscheiden zich door een hoge kwaliteit en de moderne frisse kleurstellingen. Naast de traditionele poppen is er een brede range van artikelen zoals pennen, fluitjes, tollen, rammelaars, serviesgoed, meubels en dienbladen.
Sinds februari van dit jaar is de verkoop voor Nederland in handen van Scanpresent te Velp. In de nieuwe catalogus Flo van Eijffinger, een gerenomeerd bedrijf in wandbekleding en interieurstoffen, figureren de Babushka`s. Op verzoek van hun designafdeling zijn er foto`s gemaakt met de Babushka artikelen.





Scanpresent