Politie Haaglanden

extra persbericht Politie Haaglanden

Haaglanden, 13-10-2006

Politie plaatst billboards in Madestein

Den Haag Politie Haaglanden plaatst op vrijdag 13 oktober in recreatiegebied Madestein billboards. Met deze billboards vraagt Politie Haaglanden aandacht voor de zaak Madestein. Op zaterdag 30 september vond een voorbijganger het lichaam van een tot nu toe onbekende man. Middels de billboards wil het korps in contact komen met getuigen. Daarnaast staat op de billboards een verwijzing naar het programma Opsporing Verzocht dat op dinsdag 17 oktober om 21.40 uur wordt uitgezonden. In dit programma een reconstructie van de vondst van het slachtoffer en de omgeving van de vindplaats. Tevens toont Politie Haaglanden in dit programma de kleding die de man droeg.

Neem uw GSM mee naar de LPD

Haaglanden Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf naar de Landelijke Politiedag te komen. Daarom geeft de politie morgen een speciale groep mensen een VIP-behandeling, zodat zij toch alles mee kunnen maken. Dit jaar zijn dat kinderen, die aan de ziekte Duchenne lijden. Voor hen is een speciaal programma samengesteld. Duchenne is een nog ongeneeslijke spierziekte die voornamelijk bij jongetjes voorkomt. De kinderen verzamelen aan bureau Pynacker - Nootdorp en worden na de lunch in een door de HTM gratis ter beschikking gestelde VIP bus vervoerd naar enkele politiebureaus waaronder Bureau Levende Have. De bezoekers van de Landelijke Politiedag worden opgeroepen ook bij te dragen aan de bestrijding van deze ziekte door oude mobiele telefoons in te leveren. Van iedere ingeleverde mobiele telefoon gaat 3,50 naar de stichting Duchenne Parent Project. Inmiddels is bekend dat de directie heeft besloten het bedrag dat aan de hand van de GSMs binnenkomt, ongeacht het aantal, te verdubbelen. Op ieder bureau is op 14 oktober een verzamelpunt. Dus kom naar de LPD en neem je oude GSM mee!

Man rijdt agent omver bij verkeerscontrole

Den Haag Een 45-jarige Haagse politieman is vrijdag 13 oktober om 9.40 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeerscontrole op de Erasmusweg. Een 34-jarige Hagenaar reed met zijn bromscooter met hoge snelheid op de agent in. Hij negeerde daarbij vermoedelijk een stopteken. De agent werd met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De scooterrijder werd aangehouden en de bromscooter werd in beslag genomen. De scooterrijder beschikte niet over een certificaat of rijbewijs.