Ingezonden persbericht


PERSBERICHT THEATER VOORMALIG GERECHTSGEBOUW

EERSTE HAARLEMSE EENAKTERFESTIVAL
IN VOORMALIG GERECHTSGEBOUW

Op 13, 14 en 15 oktober vindt in het nieuwe theater Het Voormalig Gerechtsgebouw aan de Jansstraat 48-50 in Haarlem het eerste Haarlemse Eenakterfestival plaats. Project Fors Theatermakers, de initiatiefnemers van dit eenakterfestival, beloven een gevarieerd weekend vol met regionaal, maar ook landelijk theater. Er is zowel amateur als professioneel toneel op het nieuwe Haarlemse podium met veel komedie afgewisseld met drama.

Marcel Kragt van Project Fors Theatermakers, is er trots op, dat het eerste Haarlemse Eenakterfestival zeer veel aanmeldingen heeft ontvangen uit het hele land. "Het niveau van de voorstellingen is erg hoog. Veel voorstellingen zijn al eens eerder met veel succes gespeeld op andere festivals in het land. En nu dus eindelijk in Haarlem in het nieuwe theater." Hoewel er voor het festival niet is gekozen voor een duidelijk thema, lijkt de openingsavond op vrijdag dit wel te hebben. Het belooft een echte Meisjesavond te worden, maar de heren zijn ook van harte welkom. Theatergroep Demasque uit Amsterdam speelt "De Meisjeskamer" van Geertrui Deam, Nel Moerman van Project Fors speelt "Een Slapend Meisje" van Mia Meijer. En Theatergroep Eglentier, ook uit Haarlem, speelt de eigen productie "Het Meisje met de Huilende Oren". Het festival wordt geopend door De Jossen uit IJmuiden met de voorstelling "Ben ik nou alweer Jarig?"

Op zaterdagavond zet Driemaal Plankenkoorts uit Roosendaal de zelfgeschreven voorstelling "Spaak" op de planken. Passion uit Spaarndam speelt "Povische Schoenen" van Hans Kuiper. Theatergroep Eglentier laat "Nacht" van Harold Pinter zien. Het Haarlemse GOPHI speelt "Uit de Kille Grond van mijn Hart" van Peter Aten. Deze tweede avond zal worden afgesloten met een after-party in de foyer van het theater.

Op zondag, de afsluitende avond, ziet het programma er als volgt uit: Abspoel, Addens & Trimp uit Amsterdam openen de avond met "Dr. Mike & Dr. Dick". Daarna Meindert Theunisz van Project Fors met "Schijn" van Thomas Bernhard. Michiel Kerbosch, bekend van o.a. Spijkerhoek, speelt de monoloog "Jezus my Boy", die hij zeer succesvol door het land opvoert. Afsluiter van dit festival is de Haarlemse Rederijkerskamer Alberdingh Thijm met "Dat is Alles"en "Zwart-wit" van Harold Pinter.

Het zeer gevarieerde eerste Haarlemse Eenakterfestival 2006 wordt gepresenteerd door cabaretier/muzikant Sven Budding en Rogier van Luyken. Budding toert op dit moment als KAAL met Zolderkamermuziek door het land en heeft ook het theater Het Voormalig Gerechtsgebouw aangedaan tijdens het openingsweekend De Stad als Open Podium.

Het Eerste Haarlemse Eenakterfestival 2006 van 13 t/m 15 oktober a.s. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten voor het festival á E10,= per avond zijn verkrijgbaar aan de kassa van theater Het Voormalig Gerechtsgebouw, Jansstraat 48-50 in Haarlem of kunnen besteld worden via www.eenakterfestivalhaarlem.nl of telefoonnummer 06-41373838. De gereserveerde kaarten liggen tot 20.00 uur voor u klaar aan de kassa. Niet opgehaalde kaarten worden vanaf 20.15 uur verkocht aan de liefhebbers.

Note voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Kragt 06-41373838.

Theater Voormalig Gerechtsgebouw
Jansstraat 48-50
2011 RZ Haarlem


---- --