Politie Haaglanden

persberichten 13 oktober

Haaglanden, 13-10-2006

Straatrover aangehouden
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar is donderdagmiddag 12 oktober aangehouden nadat hij een 36-jarige Oostenrijker had beroofd. De Oostenrijker maakte omstreeks 16.20 uur fotos op het Buitenhof toen de verdachte de camera uit zijn handen trok en er vandoor ging. Door dit voorval raakte de Oostenrijker lichtgewond aan zijn vinger. Samen met een vriend zette het slachtoffer onmiddellijk de achtervolging in en het lukte hen om de verdachte aan te houden. De camera werd door de diefstal beschadigd. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

Onder invloed zonder rijbewijs; 1000 euro boete Den Haag Een 25-jarige automobilist uit Den Haag is donderdagavond 12 oktober aangehouden tijdens een routinecontrole op het Prins Hendrikplein. Tijdens deze controle bleek dat de automobilist geen rijbewijs had en onder invloed van drugs achter het stuur was gekropen. De verdachte verklaarde verder dat hij illegaal in Nederland verbleef. Hierop werd hij aangehouden. Na overleg met de officier van justitie kreeg de verdachte een transactie van 1000 aangeboden voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Hij kon dit niet betalen en de auto waarin hij reed, werd inbeslaggenomen. De verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

15-jarige dreigt om sigaretten
Den Haag Een 15-jarige Haagse jongen is donderdag 12 oktober aangehouden omdat hij in de Colensostraat een 46-jarige plaatsgenoot had bedreigd. De verdachte sprak het slachtoffer omstreeks één uur aan nadat deze een winkel had verlaten. De jongen eiste sigaretten en geld. Toen hij dit niet kreeg, dreigde hij de 46-jarige dood te slaan. Gevolgd door de 15-jarige wandelde het slachtoffer naar huis, waar hij de politie belde. Op een schoolplein in de buurt kon de jongen worden aangehouden.

Man slaapt roes uit achter het stuur
Den Haag Een 41-jarige inwoner van Den Haag is op donderdag 12 oktober dronken in slaap gevallen achter het stuur van zijn auto. De politie werd omstreeks 23.00 uur gebeld dat er in de Pretoriusstraat een dronken man in een auto zou zitten. In de straat troffen agenten even later de man aan in zijn auto, waarvan de motor nog draaide. Toen de man op verzoek van de politie uitstapte, viel hij bijna om. De man blies 845 ug/l. De agenten hebben zijn auto in een nabijgelegen straat geparkeerd.

Heling beboet met 150 euro
Den Haag - Surveillerende agenten hielden donderdag 12 oktober rond 17.00 uur een 24-jarige fietser uit Den Haag staande op de Vrederustlaan omdat hij fietste op een fiets zonder slot. Bij controle bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. Daarom werd de Hagenaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde de man dat hij de fiets een half jaar geleden voor twee tientjes van een onbekende gekocht te hebben.In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de Hagenaar een boete wegens heling van 150 euro opgelegd.

Aanhoudingen na uit de hand gelopen vechtpartij Leidschendam De politie heeft op woensdag 11 oktober drie meisjes, in de leeftijd van 16 jaar aangehouden. De meisjes, afkomstig uit Leidschendam en Voorburg hadden in de nacht van zondag 24 september op de Johann Sebastiaan Bachlaan ruzie gekregen met enkele leeftijdsgenoten. De ruzie ontaardde in een vechtpartij, waarbij grote plukken haar uit het hoofd van één van de slachtoffers werd getrokken. Een ander meisje kreeg, nadat zij naar de grond was gewerkt, enkele flinke schoppen tegen haar hoofd. Zij raakte enige tijd buiten bewustzijn. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. De Voorburgse kreeg een dagvaarding. Haar aandeel was beperkt. De twee Leidschendamse meisjes worden vandaag geleid voor de rechter-commissaris.

Hardleerse drinker
Leidschendam De politie trof donderdagavond 12 oktober om 19.45 uur op de Graaf Engelbertlaan een 49-jarige man uit Leidschendam aan, die in zijn auto bier had zitten drinken. Om de auto heen lagen enkele lege halve liter blikken. De man kreeg een bekeuring voor het op straat gooien van afval. Tevens kreeg hij een rijverbod. Even later zagen agenten de man lopen met een blikje bier in de hand. Hoewel er verschillende prullenbakken waren, gooide hij ook dit blikje op straat weg. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Met een tweede bekeuring en zonder bier werd hij heengezonden.

Dronken rijder
Wassenaar De politie heeft vrijdag 13 oktober om 04.00 uur op de Papeweg een 36-jarige automobilist uit Wijdewormer staande gehouden, die op de N44 slingerend over de weg reed. Toen de man uitstapte bleek dat hij onvast ter been was. Op het bureau blies hij 730 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Duur achterlichtje
Rijswijk Een 48-jarige Hagenaar had op donderdag 12 oktober om 21.00 uur beter zijn fietsverlichting aan kunnen doen. Hij kreeg een bekeuring waarna bleek dat de man nog een oude boete van 110,-- moest betalen. Nadat de man ook deze bekeuring had betaald mocht hij verder.

Hennepkwekerij in oprichting
Rijswijk Politieagenten die een gerechtsdeurwaarder assisteerden ontdekten op donderdag 12 oktober om 10.00 uur in een woning aan de Mr. Le Poolestraat een kwekerij. In twee kamers werd een complete installatie aangetroffen die gebruiksklaar was om hennep te telen. Zover kwam het niet en de gehele installatie werd in beslag genomen. Tevens bleek dat er sprake was van illegaal stroomtoevoer. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner. De woningbouwvereniging start een uitzettingsprocedure tegen de bewoner.

Bikers vangen verdachte fietsendief
Naaldwijk Een 18-jarige Naaldwijker werd op donderdag 12 oktober om 15.00 uur door een biker (politieagent) op de Linde aangehouden. De jongen reed op een fiets waarvan het slot ontbrak. Uit onderzoek bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De politie onderzoekt of de man de fiets heeft gestolen.

Verdachten verduistering kleding aangehouden
Naaldwijk Twee vrouwen (17-19 jaar) uit Hoek van Holland zijn op donderdag 12 oktober om 13.45 uur aangehouden bij een winkel aan de Tuinen. De 17-jarige werkneemster van een kledingwinkel liet de 19-jarige vrouw de kassa passeren zonder dat kleding (waarde 270) werd afgerekend. Uit onderzoek bleek dat een derde vrouw (19 jaar) ook bij de diefstallen betrokken was. Zij werd later op de avond aangehouden. De politie onderzoekt of er nog meer goederen zijn weggenomen.

Politie zoekt getuigen bloemenkraak
De Lier Politie Haaglanden zoekt getuigen van een bloemenkraak in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 oktober aan de Oostlaan. Vanuit een kas aan werden 360 emmers en bloemenrekken gestolen. Voorts werden er ruim 6.000 chrysanten en asters weggenomen. Getuigen worden verzocht te bellen met Politie Westland via 0900-8844. Bellen met meld misdaad anoniem kan via 0800-7000.

Hennepkwekerij ontmanteld
Honselersdijk - In een bedrijfspand aan de Grote Waard troffen politieagenten op donderdag 12 oktober om 10.00 uur een hennepkwekerij aan. 160 planten en toebehoren werden in beslag genomen. De 42-jarige eigenaar van het bedrijf werd aangehouden en bekende later in verhoor zijn betrokkenheid. Er was tevens sprake van illegale stroom- en watertoevoer.

Omstanders achterhalen straatrover
Delft Vier getuigen van een straatroof handelden zeer alert toen zij op donderdag 12 oktober om 21.00 getuige waren van een straatroof. Een 19-jarige Rijswijkse werd op de Zusterlaan beroofd van haar tas. De vier aarzelden geen moment en grepen de straatrover (17-jarige Delftenaar) en droegen hem over aan de politie. Een van de vier ging daarbij op de verdachte zitten om te voorkomen dat de man zou wegrennen.

Vissen zonder vergunning
Zoetermeer Een 25-jarige Hagenaar werd op donderdag 12 oktober om 14.00 uur betrapt terwijl hij viste zonder sportvisakte aan het water langs de Natuursteenlaan. De man overhandigde de politieagenten wel een sportvisakte maar na controle bleek deze niet van de man te zijn. De politie gaat de komende tijd vaker sportvissers controleren.

Na twee dagen weer in de bak
Zoetermeer Dankzij een alerte getuige kon de politie op donderdag 12 oktober om 18.00 uur op de Van Stolberglaan een 21-jarige Zoetermeerder aanhouden. De man werd op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak aan de Dunantstraat en vluchtte. Politieagenten wisten de man echter te achterhalen. Saillant detail was dat de man pas twee dagen op vrije voeten was na een vorige detentieperiode. De verdachte wordt vandaag voorgeleid.