Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 oktober 2006

Automobilist rijdt met slok op het kanaal in

Agelo

Een 22-jarige man uit Agelo reed op donderdag 12 oktober omstreeks 17.30 uur met zijn auto over de Aa Broek in Agelo. Op een bepaald moment reed hij met zijn auto het kanaal in. De man kwam op eigen gelegenheid uit zijn auto en was ongedeerd. De politie constateerde alcoholgebruik bij de 22-jarige en hield hem daarop aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 promille. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 4 uur. De politie maakt proces-verbaal op wegens rijden onder invloed. (06-130704)

Dronken automobiliste rijdt door na aanrijding

Overdinkel

Op donderdag 12 oktober werd om 20.10 uur bij de politie een aanrijding gemeld op de Lossersestraat in Enschede. Een 57-jarige automobilist uit Losser reed in de richting van Enschede. Uit tegenovergestelde richting was een auto genaderd, die niet voldoende rechts hield, waardoor een aanrijding ontstond. De veroorzaker was daarna doorgereden.

Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie het woonadres van de auto-eigenaar achterhalen. De verdachte, een 38-jarige vrouw uit Overdinkel, werd in haar woning aangehouden. De vrouw ontkende een aanrijding te hebben gehad en wist niet waardoor haar auto schade had opgelopen. De agenten constateerden alcoholgebruik bij de 38-jarige vrouw en hielden haar aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 2,25 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op wegens doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed. (06-130782/130795)

Viertal pleegt vernielingen, een man aangehouden

Hengelo

De politie kreeg op vrijdag 13 oktober om 03.00 uur een melding dat er aan de Marktsteeg in Hengelo vernielingen waren gepleegd door vier personen. In de Marktsteeg trof de politie twee auto's met schade, waarvan een totaal vernield was. Ook was er van een nabijgelegen restaurant een ruit vernield. De vier daders waren daarna vertrokken. De politie heeft onmiddellijk de omgeving afgezocht, maar het viertal niet meer aangetroffen.

Aan de hand van het signalement van de daders, kon de politie wel om 03.25 uur een van hen aanhouden in een horecagelegenheid aan de Willemstraat. Deze verdachte, een 31-jarige Enschedeër is voor nader verhoor opgesloten. De gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan van vernieling. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-130861)

Aangehouden verdachte winkeldiefstal mag nog 115 dagen uitzitten

Enschede

Op donderdag 12 oktober werd om 18.40 uur een winkeldiefstal gemeld aan de Raadhuisstraat in Enschede. Daarbij zouden drie personen kleding hebben gestolen. De politie trof het drietal op het HJ van Heekplein en hield hen aan. Bij een van het drietal, een 37-jarige Enschedese, werd een van diefstal afkomstige broek aangetroffen. De 37-jarige kreeg daarvoor een dagvaarding uitgereikt. De andere twee verdachten zijn onmiddellijk in vrijheid gesteld.

Uit informatie bleek dat de 37-jarige nog een vonnis had openstaan van 115 dagen, waarna de verdachte is opgesloten. (06-130737)

Motor gestolen

Enschede

Bij de politie werd door een 29-jarige Enschedeër aangifte gedaan van diefstal van zijn motor, een Honda CBR 900 Fireblade. Dit betreft een vrij uniek model, er zaten speciale uitlaten op en het voertuig had een speciale achterbouw. De motor is geel, zwart en paars en heeft het kenteken MX-75-VD. De motor werd weggenomen in de nacht van donderdag 12 oktober tussen 02.00 en 08.00 uur vanaf de Saturnusstraat in Hengelo. (06-130500)

Automobilist na aanrijding gewond

Rijssen

Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit 't Harde was op donderdag 12 oktober om 07.40 uur betrokken bij een aanrijding op de Morsweg in Rijssen. De chauffeur reed op de Morsweg en sloeg ter hoogte van de Jutestraat linksaf. Hierbij verleende hij geen vrije doorgang aan een 39-jarige automobilist die uit tegenovergestelde richting kwam. De 39-jarige man uit Enter raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-130383)

Jongen bij vechtpartij gewond geraakt

Borne

Een 16-jarige jongen uit Borne is op donderdag 12 oktober om 21.30 uur gewond geraakt bij een vechtpartij op het kermisterrein aan het Rheineplein in Borne. De politie kreeg een melding dat twee groepen jongeren op het plein met elkaar op de vuist gingen.Ter plaatse bleek de 16-jarige jongen uit Borne met een mes te zijn gestoken. De politie kon aan de hand van getuigenverklaringen dezelfde avond nog vier verdachten aanhouden. Het betreft vier jongens uit Almelo, twee van 18, een (1) van 17 en een 16 jarige. Zij zijn voor verhoor opgesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. (06-130819)

Portier door twee mannen mishandeld

Enschede

De politie kreeg in de nacht van donderdag 12 oktober op vrijdag 13 oktober om 01.25 uur een melding van een mishandeling op de Oude Markt in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige Enschedese portier van een uitgaansgelegenheid aan de Oude Markt mishandeld was door twee mannen. Een getuige meldde dat de mannen in een auto waren weggereden. Politieagenten stelden een onderzoek in en zagen de auto om 02.15 uur staan op een parkeerterrein aan de Wenninkgaarde in Enschede. In de auto zaten de twee verdachten. De twee Enschedeërs van 29 jaar en 27 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze voor verhoor opgesloten. De 18-jarige portier heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Volgens de portier ontstaken de mannen in woede toen zij bij de ingang werden geweigerd. (06-130856)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --