Gemeente Tilburg

Datum
6 oktober 2006

Expositie Familiealbum in Spoorzone

Foto's en film over leven Brabantse arbeiders- en boerenfamilies

Vanaf 13 oktober zijn onder de titel Familiealbum twee foto-exposities te zien in de historische spoorzone van Tilburg. In NS16 is de tentoonstelling Boerenbloed ingericht, die een kijkje biedt in het leven van Brabantse boerenfamilies. In de industriële hal achter het station is een expositie te zien over arbeidersfamilies bij de Nederlandse Spoorwegen.

Familiealbum

De agrarische en industriële wereld vormen het thema van de gecombineerde foto-expositie Familiealbum. De expositie Boerenbloed bestaat uit een film over het leven en werken van Leon Adriaans van kunstenaar Kees van den Boogaart. Daarnaast verbeelden de jonge fotografen Dani Smulders en Petra Stavast hun fascinatie voor het leven van boerenfamilies in Brabant. Op het spoorwegterrein is een selectie van foto's te zien uit de persoonlijke albums van families die al generaties lang werken bij de Spoorwegen. Joep Eijkens verzamelde de beelden van de arbeidersfamilies en realiseerde de tentoonstelling in nauwe samenwerking met oud-werknemers van de Spoorwegen. Familiealbum geeft een contrastrijk doorzicht van het recente karakteristieke verleden van Tilburg dat op deze wijze op een persoonlijke manier voor een groter publiek wordt ontsloten. Familiealbum is te bezoeken van 13 oktober tot 1 november, NS-plein 3 en NS-plein 16 in Tilburg.

Uitnodiging

De gemeente Tilburg nodigt u, mede namens Schatten van Brabant, uit voor de opening van de foto-expositie Familiealbum in het Tilburgse NS16 op vrijdag 13 oktober van 16.00 tot 18.00 uur. U kunt u aanmelden via bureau@schattenvanbrabant.nl.

Schatten van Brabant

Familiealbum vindt plaats het kader van Schatten van Brabant, een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Schatten van Brabant is een cultureel programma op het gebied van erfgoed in relatie met kunst en onderwijs. Met diverse culturele activiteiten in oktober op meerdere plaatsen in Brabant. Met de aansporing "Leg de link. Je hebt meer met je verleden dan je denkt" brengt Schatten van Brabant het verleden tot leven via beelden, muziek, tentoonstellingen en verhalen. www.schattenvanbrabant.nl

Voor de pers:
Stephanie Peters, Gemeente Tilburg, Communicatie: 013 542 86 77


---- --