Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 13 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 13-10-2006

Met onder meer: vingertoppen kwijt, rovers gepakt en gaatjesboorder

Vingertoppen kwijt

Volendam, donderdag 12 oktober 2006, 16:51 uur.

Een 8-jarige jongen moet twee vingertoppen missen nadat een stuk vuurwerk in zijn hand was ontploft. Op een schoolplein aan de Val van Urk was woensdag een flinke hoeveelheid vuurwerk afgestoken. De jongen heeft daar onontplofte stukken vuurwerk uitgezocht en meegenomen. Achter zijn woning ontplofte vuurwerk in zijn hand met gevolg dat hij twee vingertoppen moet missen. Er wordt de laatste weken in Volendam herhaaldelijk (zwaar) vuurwerk afgestoken. De kans dat kleine kinderen niet afgestoken vuurwerk vinden is daardoor groot. De politie geeft extra aandacht aan vuurwerkoverlast en verzoekt melders hun bevindingen door te geven via 0900-8844.

Rovers gepakt

Purmerend/Zaandam, donderdag 12 oktober 2006, 14:21 uur.

De politie heeft een 18-jarige man uit Koog aan de Zaan en een even oude Zaandammer aangehouden als verdachten van een poging tot beroving in de trein van Purmerend naar Zaandam. Een 15-jarige jongen meldde dat hij op het traject door het tweetal was bedreigd met een mes en geslagen. Het duo zou hebben geprobeerd de MP3-speler van de jongen af te pakken maar dat mislukte. De twee mannen gingen er met een derde man op station Zaandam hardlopend vandoor en gewaarschuwde agenten zetten de achtervolging in. Twee verdachten, bekenden van de politie, werden aangehouden, ingesloten, in verzekering gesteld en overgedragen aan de spoorwegpolitie. De derde wist vooralsnog te ontkomen.

Meisjes op dievenpad

Purmerend, donderdag 12 oktober, 16:19 uur.

De politie heeft twee meisjes uit Purmerend van 15 en 14 jaar oud aangehouden die worden verdachte van meerdere winkeldiefstallen. In een drogisterij op de Willem Eggertstraat werden de meisjes betrapt toen een detectiepoortje afging. In een paraplu waren flesjes eau de toilette verstopt die niet waren afgerekend. In een tas van één van hen werden verzorgingsproducten aangetroffen die uit een winkel op de Padjedijk kwamen. Een flesje drinken was meegepikt uit een supermarkt aan de Wagenweg. Na verhoor werden de meisjes verwezen naar bureau HALT.

Beroofd van fiets

Zaandam, donderdag 12 oktober 2006, 22:14 uur.

Een 19-jarige Zaandammer heeft bij de politie aangifte gedaan dat hij donderdagavond rond tien uur in het Burgemeester in 't Veldpark is beroofd van zijn fiets en jas. De man fietste dichtbij de brug over de Gouw toen twee jongens van ongeveer 16 jaar oud, waarvan één met bivakmuts, hem tegenhielden en onder bedreiging met een mes dwongen zijn fiets en jas af te staan. De jongens vluchtten na hun daad weg in de richting van de Weer.

Brand op zolder

Zaandijk, vrijdag 13 oktober 2006, 00:33 uur.

Op de zolder van een woning aan de Antonie de Vriesstraat is brand ontstaan. Bewoners werden gewekt door de brandmelder en ontdekten dat de zolder vol rook stond. Zij hebben direct het pand verlaten en de brandweer gewaarschuwd. De brandweer van Zaandijk heeft de brand geblust. De brandschade bleef beperkt tot de zolder maar de hele woning liep waterschade op. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een kat een lamp heeft omgelopen die op of tegen een bed is gevallen.

Auto gestolen na inbraak

Zaandam, vrijdag 13 oktober 2006, 02:48 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een autobedrijf aan de Aris van Broekweg waarbij een auto werd weggenomen. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden op vrijdagochtend rond half drie. Een raam van een deur werd verwijderd om binnen te komen. Uit een kluis een autosleutel gepakt van een grijze Audi Quattro met kenteken 62-LF-HP. Na het forceren van een dubbele deur werd deze auto vervolgens weggereden. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de zichtbare en onzichtbare sporen.

Gaatjesboorder

Wormer, vrijdag 13 oktober 2006, 06:30 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak aan het Wezenland waarbij men is binnengekomen door gaatjes te boren in de achterdeur. De inbraak heeft vermoedelijk kort na drie uur in de nacht plaats gevonden. Uit de woning werd een sporttas, een beamer, een telefoon en geld gestolen. Het wijkteam heeft een buurtonderzoek ingesteld en Forensische Opsporing onderzoekt de boor- en andere sporen. Een gaatjesboorder gaat veelal aan het werk als de sleutel zichtbaar aan de binnenzijde in het slot zit. Via één of meer gaten wordt de sleutel naar buiten gehengeld en vervolgens de deur geopend. Deze werkwijze kan worden gehinderd door de sleutel uit het slot te halen en op te bergen op een bij de bewoners bekende plaats.

Inbraak bedrijf

Zaandam, vrijdag 13 oktober 2006, 09:22 uur.

Bij een installatiebedrijf op de Daalderweg werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken door de roldeur te forceren. Vermoedelijk werd de deursloten gekraakt met behulp van een voertuig. Uit het bedrijf werden diverse koffers met gereedschap gestolen. De bedrijfsruimte wordt gedeeld met een aannemersbedrijf.

Last spits door aanrijding

Koog aan de Zaan, vrijdag 13 oktober 2006, 08:19 uur.

Door een aanrijding met drie personenwagens op de Rijksweg A8 bij de oprit vanaf de Verzetstraat heeft de ochtendspits flinke hinder ondervonden. Een 33-jarige Zaandamse reed de oprit op naar de snelweg. Bovenaan wilden zij invoegen en werd daarbij vermoedelijk verblind door de opkomende zon. Zij reed tegen de achterzijde van de auto van een 60-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan die doorschoot tegen de auto van een 21-jarige Zaandammer. Een 1-jarig kind dat bij de Zaandamse in de auto zat kreeg van een medewerker van Rijkswaterstaat als troost een 'Spitsmuis'. Er raakte bij het ongeval niemand gewond.