Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Veel spektakel op 14 oktober bij de Gelderse Politiedag   |
De Gelderse Politiedag komt steeds dichterbij! Op 14 oktober is het zover. Dan kleurt Luchthaven Teuge een dagje blauw! De spectaculaire openingsact is tekenend voor de rest van de dag. Alleen al de openingsact is spectaculair. Het is een verrassing, maar de ogen zullen de eerste momenten vooral op de lucht zijn gericht!

Het programma is inmiddels zo goed als rond. Er zijn naast de vertrouwde activiteiten zoals de hondendemonstraties, de mountainbikers en de aanhoudingsdemonstraties ook veel nieuwe activiteiten. Het thema is burgers in Blauw. Alle activiteiten zijn zo gekozen dat bezoekers echt inzicht krijgen in wat de politie doet. Dit zal zeker bijdragen aan een grotere betrokkenheid bij het werk van de politie en de eigen veiligheid. Zo kan het maar zo zijn dat bezoekers een heuse cameraploeg tegen het lijf lopen om uitleg te geven over een ongeval. Ook kunnen bezoekers meekijken met de analyse van een ongeval en uitleg krijgen over een radarauto. Natuurlijk wordt er ook veel aandacht besteed aan de opsporing van boeven. Bezoekers kunnen workshops bijwonen over de laatste opsporingstechnieken. Ook wordt er een demonstratie van een zitting van de rechtbank gegeven.

Kinderen vervelen zich niet Voor kinderen is er ook veel te beleven. Kinderen zullen hun ogen uitkijken met alle vliegtuigen die af en aan vliegen. En daar zit natuurlijk ook de politiehelikopter bij! Ook die van de Duitse Bundespolizei. En de liefhebbers kunnen op de foto als ME-er, als motoragent of misschien wel met onze heel speciale gast van de dag! En wie zelf actief wil speuren, kan zijn hart ophalen met het Simon Speurneus-spel. Kortom..op 14 oktober moet je zeker in Teuge zijn!

Zorg dat je erbij bent! Op 14 oktober wordt de Gelderse Politiedag gehouden op Luchthaven Teuge tussen 10.00 - 17.00 uur. De spectaculaire opening is rond 10.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid. Ook rijden er pendelbussen tussen station Apeldoorn en Teuge. Kijk op de internetsite van de Gelderse korpsen en klik op de banner van de Gelderse politiedag.

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --