Provincie Utrecht


14 en 15 oktober 2006: Gratis Rondje Musea in Baarn en Soest

4-10-2006 -

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2006 vindt het vijfde Gratis Rondje Musea plaats in de provincie Utrecht. Aan deze actie doen 40 musea mee, waaronder drie vier in Baarn en Soest. Het initiatief komt van de provincie Utrecht die hiermee het museumbezoek wil stimuleren.

Inwoners in de omgeving van Baarn en Soest kunnen een gratis rondje maken langs de volgende musea:


- Kasteel Groeneveld Baarn (Groeneveld 2, geopend 11-17 uur) Dit kasteel, dat is gebouwd rond 1710, huisvest het Nationaal Centrum voor bos, natuur en landschap. Er zijn regelmatig tentoonstellingen en concerten. In de Engelse tuin bij het kasteelmuseum kunt u een wandeling maken en een bezoek brengen aan het restaurant.


- Museum Oud Soest (Steenhoffstraat 46, geopend 13.30-17 uur) Historische presentaties van het leven en werken in Soest staan centraal in dit locale museum. Bijzondere aandacht wordt besteed aan oude ambachten, zoals wagenmakerij, klompenmakerij en rietdekken.


-Militaire Luchtvaartmuseum (Kamp van Zeist 2-4 Soesterberg, geopend zaterdag en zondag 12-16.30 uur).
De geschiedenis van de militaire luchtvaart in Nederland wordt belicht aan de hand van historische en moderne vliegtuigen en helikopters, foto's, schilderijen en documenten. Neem in het interactieve Flying Center plaats in een vliegsimulator en voel je een echte piloot!


- Museum Regiment Technische Troepen (Zeisterspoor 8, Soesterberg, geopend 09.30 -15.30 uur)
De eerste eenheid van de Technische Troepen ontstond in 1941 in Engeland. Na D-day werden in het najaar van 1944 de eerste werkplaatsen ingericht waaruit later de organisatie van de Technische Dienst zou ontstaan. In 1970 werd een museum opgezet waar je onderdelen van deze eenheid kan bewonderen, waaronder een pantserwagen, jeep en andere onderdelen die werden gebruikt.

Gratis museumfolder
Een gratis folder met informatie over alle 40 deelnemende musea in de provincie Utrecht kunt u downloaden vanaf www.gratisrondjemusea.nl. Of bestel een exemplaar bij verkoop@provincie-utrecht.nl, tel. 030- 258 2228. De folder is ook verkrijgbaar bij alle deelnemende musea, de lokale VVV's, gemeentehuizen, bibliotheken, hotels en bungalowparken in de provincie Utrecht.