Ingezonden persbericht

Ik word piloot of stewardess...bij de Aviodrome

Leer alles over je toekomstige luchtvaartberoep van echte professionals:

Lelystad, 2 oktober 2006 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad organiseert in de herfstvakantie, van 14 tot 29 oktober, de 'Ik word piloot of stewardess-weken'. Voor alle kinderen, maar speciaal voor jongens en meisjes die de ambitie hebben piloot of stewardess te worden, zijn er deze twee weken diverse leuke en educatieve luchtvaartactiviteiten.

Stewardessenrace

Tijdens de herfstvakantie heeft de Aviodrome in samenwerking met het ROC van Amsterdam Airport en de KLM Flight Academy activiteiten in petto voor jeugdige aankomende stewardessen en voor piloten-in-spé. Iedere dag wordt er voor de jonge stewardessen vanaf 12 uur een denkbeeldige vlucht georganiseerd, waarbij spelletjes en wedstrijden op het programma staan. De 'stewardessen' kunnen bij aankomst een 'vlucht' boeken: ze maken een instapkaart, leren met een dienblad lopen, doen de flight safety-oefening en nog veel meer!

Spelend leren

Sommige tests voor aspirant piloten zijn gebaseerd op proeven die echte piloten moeten doen om te worden toegelaten op de KLM Flight Academy. Deze 'piloten' kunnen onder andere een ogentest doen in de vorm van een spelletje, zoals kruiswoordpuzzels en spoorzoekers. Bovendien kunnen ze een paspoort maken en hun stressbestendigheid, technisch inzicht en besluitvaardigheid testen door een parcours af te leggen. Alle spellen worden gedaan op een zodanige educatieve wijze dat de kinderen 'spelend leren'.

Vliegschool

Speciaal voor deze herfstvakantie heeft de Aviodrome de KLM Flight Academy ook uitgenodigd om informatie te geven aan jongeren die echt geïnteresseerd zijn in een pilotenopleiding. Op zondag 22 oktober en in het weekend van 28 en 29 oktober zullen vertegenwoordigers van deze vliegschool aanwezig om powerpoint-presentaties te geven in het filmtheater. Ook zullen zij vragen van geïnteresseerden beantwoorden.

Meer informatie over de 'ik word piloot of stewardess weken' en het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl. Informatie over de KLM Flight Academy is te vinden op www.pilootworden.nl. De Aviodrome is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-aviodrome (0900-2846376).

Klik voor meer informatie op:
* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl