Ingezonden persbericht 12-10-2006
Persbericht van AFA-Nederland

Achtergrond informatie bij Blood & Honour concert in België.

Op zaterdag 14 oktober zullen in België een zestal neonazibands optreden op een door Blood & Honour georganiseerd concert. Dit is de derde keer in korte tijd dat er op Belgische bodem een Blood & Honour plaats vindt. Nu justitie in andere landen steeds vaker optreedt tegen activiteiten van Blood & Honour lijkt het erop dat het internationale Blood & Honour netwerk steeds vaker uitwijkt naar België.
De bands die op zullen treden komen uit drie verschillende landen. Bij de organisatie van het concert zijn neonazi's uit o.a. Duitsland en Nederland bij betrokken. Naar verwachting zal het grootste gedeelte van het publiek ook uit andere landen komen. Langzaamaan lijkt België uit te groeien tot het trefpunt van het internationale Blood & Honour netwerk.

Voor het concert op 14 oktober staan onderstaande bands aangekondigd:

=Blue Eyed Devils, VS=
Opgericht in 1994 als opvolger van de band cult-band Nordic Thunder. De band speelde in het verleden regelmatig op Duitse Blood & Honour concerten. Hun teksten kenmerken zich door antisemitisme en geweldsverheerlijking: "To kill for the Reich is my job (...)/ Kill the Jew and cut of his head / A cleansing wind throughout this land / The final solution, the final stand (...) / Sieg Heil!"
Op de voorkant van hun Cd 'Holocaust 2000' is een swastika afgebeeld. Op de Cd 'Murder Squad' staat een afbeelding van een keltenkruis en een gewapende neonazi.

=Kraftschlag, Duitsland=
Bekende Duitse neonazi band. Live speelt deze band o.a. het Horst-Wessel Lied. In 2004 speelde de band al eerder op een Blood & Honour concert in België. Dat concert werd door ruim 600 neonazi's bezocht. In Duitsland zijn de Cd's van de band inmiddels verboden. In haar teksten spreekt de band zich uit voor 'raszuiverheid' en 'blanke solidariteit'. Zanger Jens Uwe is in bezit van een uitgebreid strafblad. Zo is hij veroordeeld voor het verheerlijken van geweld, aanzetten tot rassenhaat, ontkenning van de holocaust en verheerlijking van het vermoorden van Joden.

=Razor's Edge, Engeland=
Een oudgediende in het neonazi circuit. De band werd opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot een invloedrijke neonazi band. Op de CD 'Heroes and Hooligans' spreekt de band zich uit voor de terreur organisatie Combat 18. Leden van de band zijn ook betrokken bij de Engelse divisie van Combat 18. Op de voorkant van de Cd 'Whatever It Takes' staat een afbeeldingen van het SS-logo en het numerieke nazi-symbool '88' ('Heil Hitler').
In het verleden trad de band op met een swastikavlag op het podium. Dat de band niet vies is van het gebruik van swastika's laat hun deelname aan de verzamel Cd 'Blood & Honour vol.5' zien. Op de voorkant van deze Cd staan een swastika en een gewapende neonazi afgebeeld.
In 2002 speelde de band in Spanje ter ere van de 113de verjaardag van Adolf Hitler. Dit concert werd georganiseerd door de Spaanse Combat 18 vleugel van Blood & Honour.

=Oidoxie, Duitsland=
De laatste paar jaar is deze band flink bezig naam op te bouwen in neonazi kringen. De band speelde eerder in Nederland op een concert georganiseerd door de neonazistische Nederlandse Volks-Unie. In 2000 speelt de band in Spanje ter ere van de 111e verjaardag van Adolf Hitler. Dit concert werd georganiseerd door de Spaanse Combat 18 vleugel van Blood & Honour.
Oidoxie's Cd 'Schwarze Zukunft' is in Duitsland verboden wegens volksopruiing en verboden symboliek. In 1998 wordt de band voor deze Cd veroordeeld tot een geldboete. Op de Cd 'Weiss en Rein' is een keltenkruis afgebeeld. Ook neemt de band deel aan de compilatie Cd 'Tribute To Lunikoff'. In haar bijdrage betuigt de band eer aan Rudolf Hess, de plaatsvervanger en vertrouweling van Adolf Hitler. Leden van de band hebben tatoeages van Combat 18 en Rudolf Hess, de plaatsvervanger van Adolf Hitler.

=Agitator, Duitsland=
Een relatief nieuwe band. Bracht eerder een Cd uit met de grappig bedoelde titel 'A very white x-mas'. Daarnaast nam Agitator deel aan de compilatie Cd 'Tribute To Lunikoff'. Lunikoff is een pseudoniem van Michael Regener, zanger van de beruchte Duitse neonazi band Landser. Regener is veroordeeld voor racisme, antisemitisme en lidmaatschap van de criminele vereniging Landser.

=Chingford Attack, Engeland=
Deze Engelse band trekt in hun teksten fel van leer tegen alles wat Joods en links is. In het nummer 'Dirty White Whore' wordt ex-olympisch zwemster Sharron Davies door de mangel gehaald vanwege diens zwarte echtgenoot. De band publiceert een foto van Davies met haar man voorzien van de tekst "Death to all racemixers".
In de herfst van 1996 zou de band samen met de neonazistische band No Remorse in Duitsland spelen. Dit optreden gaat niet door omdat alle bandleden zijn gearresteerd naar aanleiding van een gijzeling in hun appartement.
Op de Cd 'Reds Better Run' wordt in meerdere nummers opgeroepen tot rassenhaat. Op de voorkant van de Cd staat een tekening van een buldog met een Combat 18 hangertje om zijn nek.
Een deel van de band is ook betrokken bij The Black Shirts, een andere aan Combat 18 gelieerde band.