Ingezonden persbericht


Applix hoofdsponsor van Dutch Open Fencing 2006

?s-Hertogenbosch, 29 september 2006 ? Applix, voorheen Temtec, is voor de tweede maal hoofdsponsor van de Dutch Open Fencing, de open Nederlandse schermkampioenschappen op het wapen degen. De Applix Dutch Open staat hoog aangeschreven in binnen- en buitenland, en trekt ieder jaar topschermers zoals Bas Verweijlen en Sonja van Tol aan. Met een deelnemersveld van gemiddeld 150 tot 200 schermers is het een spectaculair sportevenement. Het toernooi vindt plaats op 14 oktober in Sporthal De Ruivert in Oss. Dit jaar wordt de Applix Dutch Open afgesloten met een galafinale, die begint om 17 uur in Theater De Pas in Heesch.

?Schermen is geen bekende sport in Nederland, waardoor het moeilijk is om sponsoren te vinden. Wij zijn dan ook erg blij met een sponsor als Applix, vooral omdat zij zich herkennen in de gedrevenheid en de dynamiek van de schermsport,? aldus Ed Kooiman, PR & Organisatie Applix Dutch Open Fencing. ?Met de steun van Applix kunnen wij de organisatie steeds verder professionaliseren en het internationale aanzien van het toernooi verder vergroten.?

Deelnemers aan het Dutch Open Fencing zijn internationale degenschermers, senioren dames en heren, en jeugd - jongens en meisjes uit alle leeftijdscategorieën. Ook dit jaar wordt de Applix Talent Award uitgeloofd aan de best presterende junior die mee doet aan het hoofdtoernooi. Vorig jaar is deze gewonnen door de vijftienjarig Cheryl Jahn, die ondertussen tweede op de Nederlandse ranglijst staat.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op http://www.zaalverwijlen.nl/, onder de link ?Dutch Open Fencing?. Over Applix
Applix (NASDAQ: APLX) is een toonaangevende leverancier van performance management applicaties. Eerder dit jaar heeft Applix Temtec overgenomen, een Nederlandse onderneming en wereldwijde leverancier voor selfservice analyse- en rapportagesoftware, Executive Viewer. Met Executive Viewer kunnen gebruikers zonder technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie analyseren en zo gefundeerde beslissingen nemen. Meer informatie is te vinden op www.applix.com.

# # #

Noot aan de redactie,