Politie Midden- en West Brabant

Kom naar de Landelijke Politiedag!

TILBURG, 2 oktober 2006

Kom naar de Landelijke Politiedag!

Zoals elk jaar wordt ook dit jaar weer een Landelijke Politiedag gehouden. En wel op zaterdag 14 oktober! Het publiek krijgt de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de politie. In Midden en West Brabant vindt deze dag plaats in Roosendaal, Breda, Tilburg en Oosterhout. Er zijn demonstraties en informatiestands. Ook kunnen voertuigen bezichtigd worden en zijn er speciale activiteiten voor de kinderen.

In alle districten zal er aandacht zijn voor SMS-alert, dit is een nieuw systeem van de politie, waarbij de burger door middel van sms-jes op de hoogte wordt gesteld van belangrijke zaken die zich voordoen in de omgeving. Ook zijn op al de locaties partners van de politie aanwezig. Zo is het Openbaar Ministerie in alle districten vertegenwoordigd. Verder treft u bijvoorbeeld Bureau halt, de GGD en Veilig Verkeer Nederland. Zij kunnen de bezoekers meer vertellen over de samenwerking met de politie.

De gehele dag zal de politie fotos maken die op de website zijn terug te vinden. Natuurlijk mogen bezoekers ook zelf fotos maken!

Roosendaal
Tijdens de Landelijke Politiedag verwelkomt de politie van het district Bergen op Zoom geïnteresseerden in het gloednieuwe bureau in Roosendaal. De bezoekers kunnen een kijkje in de keuken nemen op dit politiebureau. Zowel het bike-team als de hondengeleiders laten deze dag zien, hoe zij een boef vangen en hoe de honden deze opsporen. Ook geeft een aantal medewerkers van de politie toelichting op de mogelijkheden van digitale aangifte.

Breda
Politiedistrict Breda verwelkomt haar bezoekers in het politieverzamelkantoor Mijkenbroek. Het thema van deze dag is Burger in Blauw. Kinderen kunnen deze dag in de huid kruipen van een echte rechercheur. Zij mogen een zaak oplossen in de vorm van een speurtocht in en om het gebouw.

Deze dag staan verschillende politie voertuigen opgesteld, zoals een bus van de Mobiele Eenheid en een voertuig met een politieboot van de KLPD. Ook hier demonstreren hondengeleiders en het bike-team hoe zij een boef vangen.

Tilburg
De bezoekers van het district Tilburg worden welkom geheten in en om het districtskantoor aan de Ringbaan Zuid. Hier laten politie, brandweer en GGD in een oefening zien hoe zij samenwerken bij een verkeersongeval. Ook is het Veiligheidshuis aanwezig. Bezoekers kunnen informatie vergaren bij verschillende informatiestands, zoals de Unit Forensisch Technisch Onderzoek en Teleservice. Tevens zijn ook hier politievoertuigen te bezichtigen. Er wordt een muzikaal tintje gegeven aan deze dag door de Mid West Band, de bigband van de regio Midden en West Brabant.

Oosterhout
Het Politiedistrict Oosterhout stelt haar nieuwe politiebureau in het Europark open. In en rond dit gebouw zijn deze dag verschillende demonstaties van onder meer de ME, KMAR, de brandweer en hondengeleiders. Voor de jeugdige bezoekers is een oefening in elkaar gezet met pepperspray en handboeien. Ook hier kunnen geïnteresseerden informatie opdoen bij de verschillende stands. Aanwezigen zijn bijvoorbeeld de Wet Wapens en Munitie, Werving en selectie en het Verkeershandhavingsteam. Verder kunnen belangstellenden verschillende politievoertuigen zoals een pantserwagen en een arrestantenbus bezichtigen.

Nieuwsgierig geworden wat de politie nog meer voor u in petto heeft?

Kom dan zaterdag 14 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar één van deze locaties op de Landelijke Politiedag!

Auteur: Wiilem van Hooijdonk