Politie Midden- en West Brabant

Politieteam Leijdal doet mee aan de landelijke politiedag

TILBURG, 2 oktober 2006

Politieteam Leijdal doet mee aan de landelijke politiedag

TILBURG: Zaterdag 14 oktober aanstaande organiseert de politie in het hele land open dagen in het kader van de landelijke politiedag. In Tilburg vinden dit jaar alle activiteiten plaats in en rondom het districtsbureau aan de Ringbaan Zuid. Er zijn diverse demonstraties en informatiestands. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet waarbij zij in de huid kruipen van een rechercheur. De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

De landelijke politiedag staat dit jaar in het teken van de Burger in blauw. Het team Leijdal werkt graag mee aan dit evenement om de burgers te laten zien hoe de politie, in dit veel omvattend gebied, met partners samenwerkt aan een veilig en leefbaar Tilburg. De open dag is een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van de werkzaamheden van de politie

Districtskantoor
De open dag vindt plaats in en rondom het districtsbureau aan de Ringbaan Zuid. In dit 24-uursbureau zijn onder meer de Noodhulp, het team Leijdal en Teleservice gehuisvest. De buurman van het politiebureau, de Penitentiaire Inrichting, werkt welwillend mee aan deze dag door een deel van het parkeerterrein beschikbaar te stellen om de demonstraties mogelijk te maken.

Demonstraties
Er zijn onder meer optredens van het Biketeam, het Arrestatieteam en de hondengeleiders met een speurhond en een drugshond. Ook laten politie, brandweer, GGD en takelbedrijf Gijsbers zien hoe zij samenwerken bij een ernstig verkeersongeval. De dag wordt muzikaal omlijst door de Mid West Band, de BigBand van de Politie Midden en West Brabant.

Informatiestands en voertuigen
Rondom het bureau zijn informatiestands ingericht, onder andere over het Keurmerk Veilig Wonen, de Wet Wapens en Munitie, Milieu, het Verkeershandhavingteam, Werving en Selectie, Sporenonderzoek en Teleservice (SMS-Alert). Verder kunnen de belangstellenden verschillende politievoertuigen zoals een arrestantenbus, de milieubus, ME-autos en motoren bezichtigen.

Partners
Aan de open dag werken ook veel partners van de Tilburgse politie mee zoals de gemeente, bergingsbedrijf Gijsbers, de ANWB, de GGD, de brandweer, het Rode Kruis, de jachtopzichters, Jongerenwerk, Novadic Kentron, Het Korps Landelijke Politie Diensten, het Veiligheidshuis, het Openbaar Ministerie, Bureau Halt, Belgische politiemensen uit Arendonk en de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Parkeren
De politie adviseert om met het openbaar vervoer te komen of de auto te parkeren bij de parkeerplaats van Fontys, de ijshal of het zwembad aan de Stappegoorweg. Er zal een pendelbusje rijden om de bezoekers naar het terrein van de Landelijke Politiedag aan de Ringbaan Zuid te brengen.

Op de website www.politiemwb.nl, vindt u meer informatie over alle open dagen die in het kader van de politiedag in de regio MW-Brabant georganiseerd worden.

Auteur: Willem van Hooijdonk