Rechtbank Zutphen


Automobilist onder invloed van alcohol tijdens de Gelderse Politiedag te Teuge

Zutphen, 13 oktober 2006 - Op zaterdag 14 oktober a.s. van 10.00 â 17.00 uur vindt de Gelderse Politiedag plaats op het vliegveld Teuge. Rechtbanken Arnhem en Zutphen, OM Arnhem en Zutphen en het gerechtshof Arnhem nemen gezamenlijk aan deze dag deel.

Rechtszaken
Tijdens deze dag worden er twee rechtszaken nagespeeld die de bezoekers kunnen bijwonen. De ene zaak behandelt een overtreding van de Wegenverkeerswet en betreft het rijden onder invloed van alcohol. De andere zaak behandelt de diefstal van een bliksemafleider waarbij de dader op heterdaad wordt betrapt. Voorafgaand aan de zitting zal de politie van Zutphen de âdadersâ aanhouden. Vervolgens worden de verdachten naar de zittingszaal begeleid waar zij zich (bijgestaan door een advocaat) tegenover de politierechter moeten verantwoorden voor hun daden. .

Na afloop van de zitting is er gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen aan de spelers. Ook zal er tijdens de zitting naar de mening van de bezoekers worden gevraagd.

Informatiestand
Voor informatie en vragen kunnen bezoekers de gehele dag terecht bij de stand van de rechtbanken, OM en het gerechtshof. Bij de informatiestand liggen wetboeken waarin geïnteresseerden aan de hand van enkele casussen de passende straffen kunnen opzoeken. In de stand zijn medewerkers van beide organisaties aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie over de Gelderse Politiedag is te vinden op de website www.politie.nl.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 13 oktober 2006 Naar boven