Politie Drenthe

Zaterdag

Roden, 14-10-2006

Bestuurder scooter gewond na aanrijding trekker ASSEN Een 39-jarige scooterrijder uit Sneek raakte vrijdagavond gewond na een aanrijding op de Graswijk. Een 50-jarige tractorbestuurder uit Hooghalen reed van Hooghalen naar Assen over de parallelweg. De scooterrijder kwam hem tegemoet en reed recht op de tractor af. De bestuurder van de tractor remde af en week uit naar de berm. De scooterrijder ging naar links en botste tegen de wielen van de aanhanger (bestemd voor vee) die aan de trekker zat. De man uit Sneek werd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen vervoerd met pijn op de borst en letsel aan zijn been. Omdat de man naar alcohol rook is van hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De scooter is voor technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd. (BPS 06-188687)

Zonder alcohol achter het stuur
ASSEN De politie heeft vrijdag overdag twee keer een alcoholcontrole gehouden in Assen. In totaal is van 181 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 06-188647)

Rijden onder invloed
COEVORDEN Tijdens de surveillance zagen agenten vrijdagavond een snorfietser rijden zonder licht. De 22-jarige bestuurder uit Coevorden werd aan de Dr. Picardtlaan staande gehouden. Omdat de man naar drank rook, is een blaastest afgenomen. Hij blies uiteindelijk op het bureau 420 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en proces-verbaal. (BPS 06-18734)
HAVELTE De politie heeft vrijdagavond een 61-jarige man uit Havelte aangehouden wegens het rijden onder invloed. Via de meldkamer kwam een melding binnen dat er een auto van Dwingeloo in de richting van Dieverbrug reed en dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De politie heeft de verdachte, een 61-jarige man uit Havelte, staande gehouden op de Kerklaan. De getuige meldde dat de bestuurder al meerdere keren bijna een frontale botsing had veroorzaakt. Een levensgevaarlijke situatie dus. Op het bureau blies de bestuurder 520 ugl. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt. (BPS 06-188730)
EMMEN Een 23-jarige man uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij is op de Haagjesweg staande gehouden en blies op het bureau 420 ugl. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 06-188764) ASSEN Een 43-jarige man uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de Mr. Groen van Prinstererlaan en werd staande gehouden vanwege een alcoholcontrole. Op het politiebureau blies de man 490 ugl. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.
(BPS 06-188781)

Minibike inbeslaggenomen
COEVORDEN De politie heeft vrijdagmiddag de minibike van een 17-jarige jongen uit Coevorden in beslaggenomen. Hij reed met zijn bike op de Pampert en kreeg een proces-verbaal uitgereikt. Omdat de jongen minderjarig is, werd zijn vader geïnformeerd. In overleg met Justitie wordt een beslissing over deze zaak genomen. (BPS 06-188652)

Proces-verbaal voor snelle bromfiets
COEVORDEN Een agent heeft vrijdagmiddag een 17-jarige bromfietser staande gehouden omdat zijn bromfiets nogal veel lawaai maakte. De jongeman uit Emmen reed op de Gouverneur Hofstedelaan en is uiteindelijk met zijn bromfiets overgebracht naar het bureau. Daar werd het voertuig getest op de rollerbank en bleek deze een te hoog vermogen te hebben. Zijn kentekenbewijs werd ingenomen en de jongeman kreeg een proces-verbaal. Hij heeft twee weken de tijd om zijn bromfiets in originele staat terug te brengen en wederom door de politie te laten testen. (BPS 06-188661)

Rijden zonder rijbewijs in een onverzekerde auto ZUIDLAREN Agenten hebben vrijdagavond aan de Stationsweg een bestuurder staande gehouden die reed in een onverzekerde auto. Toen de agenten aan de bestuurder vroegen om een rijbewijs, bleek de man deze niet op zak te hebben. Hij stelde voor om zijn rijbewijs op te halen. Het rijbewijs zou bij zijn woning aan de Ronkelskamp in Annen liggen. Daar aangekomen, nam de bestuurder die daar dus niet bleek te wonen, de benen. In de auto bleef een 24-jarige vrouw uit Norg met haar baby achter. Zij kreeg een verbaal omdat zij als kentekenhouder iemand in een onverzekerde auto had laten rijden. De identiteit van de bestuurder is alsnog achterhaald. De man, een 35-jarige inwoner van Norg, kan in ieder geval een bekeuring tegemoet zien. (BPS 06-188665)

15 bekeuringen voor onjuist parkeren
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond tijdens een surveillancedienst in de omgeving van het centrum van Hoogeveen diverse bekeuringen uitgedeeld. Het gaat om verbalen wegens het parkeren in strijd met een parkeerverbod (14x) en het parkeren op een invalidenplaats zonder geldige invalidenparkeerkaart (1x).
(BPS 06-188707)

Gestolen waar terug: jongeman rent achter winkeldief aan ASSEN Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding binnen van een winkeldiefstal in een warenhuis aan het Koopmansplein. Een man zou met een volle rugzak uit het warenhuis zijn gerend, zonder de spullen af te rekenen. Het alarm van het poortje ging af toen de verdachte het pand verliet. Een 19-jarige jongen uit Oosterwolde is de verdachte achterna gerend en hem gevolgd tot het gemeentehuis. De dief liet de tas met daarin 8 gestolen spijkerbroeken ter waarde van 400,- achter en is nog steeds spoorloos. Het gaat om een jonge blanke man met kort donker haar. Hij heeft vermoedelijk een lang en tenger postuur. Namens de winkel is aangifte gedaan. De politie wil de jongeman langs deze weg nogmaals een pluim geven voor deze snelle en alerte actie. Getuigen die meer weten over de dader kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 06-188678)

Meisje aangehouden op verdenking van mishandeling MEPPEL De politie heeft vrijdagavond een 20-jarig meisje uit Meppel aan de Hoofdstraat aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving. Tussen de verdachte en een 21-jarige meisje uit Meppel ontstond een ruzie waarbij de één zou hebben geslagen. Ook de tas van het meisje zou zijn weggenomen. Het 21-jarige meisje fietste samen met een 21-jarige jongen langs een groepje jongeren. De verdachte zou hebben gescholden en dit zou de aanleiding zijn geweest voor de ruzie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 06-188753)

Man aangehouden wegens vernieling
ASSEN Agenten hebben zaterdagmorgen aan de Mulderstraat een 22-jarige man aangehouden. De man zou deuken in de motorkap van een auto hebben gemaakt. De eigenaar van de auto, een 67-jarige man uit Assen, deed aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-188809)

Jongen aangehouden op verdenking van vernieling HOOGEVEEN De politie kreeg vrijdagavond een melding dat jongeren een huis dat in aanbouw is, aan het slopen waren. Bij aankomst van de politie in de omgeving van het Loo rende een groepje jongeren bij een school weg, de wijk in. Eén van hen, een 15-jarige jongen uit Hoogeveen, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De fietsen van de andere verdachten zijn meegenomen en gestald achter het bureau. Nu maar afwachten of de anderen zich vrijwillig aan het bureau melden... (BPS 06-188733)

Portier draagt man over aan politie wegens drugsbezit EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige jongen uit Klazienaveen aangehouden op verdenking van drugsbezit. Een portier van een horecagelegenheid zag dat de jongeman pillen in zijn bezit had en belde de politie. Bij fouillering bleek de man pillen en poeder op zak te hebben. De middelen worden onderzocht. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-188780)

Huisvredebreuk
ZUIDWOLDE Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige man uit Veeningen aangehouden wegens huisvredebreuk. De man verstoorde de rust aan de Gerststraat en zou onder meer vernielingen hebben gepleegd en lawaai hebben veroorzaakt. Bovendien bevond de man zich in andermans tuin en zijn aanwezigheid werd niet op prijs gesteld. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. (BPS 06-188759)

Jongeren schieten meisje in gezicht met katapult ASSEN De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat twee jongens aan de Zichtheugte met een katapult op mensen zouden schieten. Ter plaatse wisten agenten een 13-jarige en een 12-jarige jongen uit Assen aan te houden. Een 16-jarig meise uit Assen deed vervolgens aangifte. Zij was met een erwt in haar gezicht geraakt en hield een blauwe plek en een bult aan het incident over. De jongemannen zijn toen overgebracht naar het bureau en zijn gehoord. Ze hebben inmiddels bekend. Justitie bepaalt hoe het verder met de jongens afloopt. De ouders zijn in kennis gesteld. (BPS 06-188640)

Bekeuringen wegens overlast jongeren
ASSEN Drie jongens zijn vrijdagavond bekeurd wegens het gooien met lege flessen waar sterke drank in had gezeten. De jongeren (allen 15 jaar uit Assen) gooiden de flessen tegen speeltoestellen aan de Alkmesschen. De politie heeft niet alleen de jongeren bekeurd, maar ook gesproken met de ouders van de vernielers. (BPS 06-188727)

Rijbewijs van hardrijder ingenomen
ROGAT Het rijbewijs van een 39-jarige man uit Hoogeveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingevorderd door de politie. De man reed over de N851 en werd gelaserd met een snelheid van 100 km/uur na correctie, terwijl daar wegens wegwerkzaamheden momenteel 50 km/uur is toegestaan (normaal 80 km/uur). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-188813)

Verkeerscontrole
GIETEN Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten boetes uitgedeeld in de omgeving van de Eexterweg wegens het niet handsfree bellen in een auto (1x), het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs (1x) en het overschrijden van de maximum snelheid met 33 km/uur binnen de bebouwde kom. (BPS 06-188642)
ASSEN Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten vrijdagavond diverse bekeuringen uitgedeeld. Het zijn boetes voor het overschrijden van een doorgetrokken streep (1x), het overschrijden van de maximum snelheid (3x), het rijden met de auto in een voetgangersgebied (4x), het parkeren op de stoep (1x), het parkeren in strijd met een parkeerverbod (3x), het stilstaan in strijd met een stopverbod (1x) en het fietsen zonder licht (6x). (BPS 06-188739)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen via tel. 0592 - 36 1280.