Ingezonden persbericht


CHARLES ZWOLSMAN IN ZANDVOORT GEHULDIGD VOOR ZIJN AUTOSPORTVERDIENSTEN!

ZANDVOORT, 14 OKTOBER 2006 - Bij de toegangspoort voor het circuit van Zandvoort werd Charles Zwolsman gisterenmiddag gehuldigd voor zijn grote verdiensten die hij heeft geleverd voor de Nederlandse autosport. Samen met Formule 1-coureur Christijan Albers en huidig FIA WTCC-rijder Duncan Huisman werd de naam van Charles Zwolsman op het Nationaal Autosport Monument bijgeschreven. Een grote eer voor de Toyota Atlantic kampioen van 2005, die vandaag alweer zal afreizen naar Australië voor de volgende Champ Car race op het stratencircuit van Surfers Paradise (22 oktober aanstaande).

In 1996 had een groep oud-coureurs, zakenlieden en journalisten het initiatief genomen tot het Nationaal Autosport Monument. Een blijvende hommage aan de rijders die voor de Nederlandse autosport van grote betekenis zijn of zijn geweest. Het monument werd in 1998 neergezet ter nagedachtenis van de op 24-jarige leeftijd verongelukte talentvolle coureur Marcel Albers. Op het monument vinden we illustere namen als Maus Gatsonides, Carel Godin de Beaufort, Gijs van Lennep etc. Maar het Nationaal Autosport Monument is een levend monument dat coureurs die thans actief zijn, door hun prestaties, een plaats op het monument kunnen verdienen. Dit jaar waren niet minder dan drie rijders voorgedragen en geaccepteerd om op het monument te worden 'bijgeschreven'. Zwolsman is natuurlijk bijzonder in zijn nopjes over zijn erkenning voor de Nederlandse Autosport.

CHARLES ZWOLSMAN: "Ik ben enorm trost dat ik ben onderscheiden voor mijn verdiensten voor de Nederlandse Autosport. Er staan grote namen op het Nationaal Autosport Monument en ik ben blij dat ik door mijn prestaties in de Formule 3, Toyota Atlantics en de Champ Cars een steentje heb mogen bijdragen. Ook wil ik Christijan Albers en Duncan Huisman feliciteren. Christijan heeft in het verleden veel gepresteerd in de Formule 3 en de DTM en doet het momenteel goed in de Formule 1. Duncan heeft veel voor de toerwagens betekend. Zo won hij onder andere vier keer de Grote Prijs van Macau en boekte hij goede resultaten in de FIA WTCC. Wanneer ik in de toekomst een bezoek aan Circuit Park Zandvoort zal brengen, dan is het altijd geweldig om je naam op het moment te zien staan!"

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Champcar.nl. Fotografie: Roelof Oosterhuis. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Charles Zwolsman's officiële website www.charleszwolsman.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).

© 2006 All Rights Reserved - http://www.charleszwolsman.com