Politie Midden- en West Brabant

Overvaller seksshop Putte direct aangehouden

HOOGERHEIDE, 14 oktober 2006

Overvaller seksshop Putte direct aangehouden

HOOGERHEIDE: De politie heeft zaterdagavond kort na 19.30 uur een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden in Hoogerheide. De man wordt verdacht van een gewapende overval een kwartier eerder op een seksshop aan de Antwerpsestraat in Putte. Daar bedreigde een man een personeelslid van de winkel met een vuurwapen en eiste geld uit de kassa. Vervolgens vluchtte de overvaller weg met een geldbedrag.

De medewerker van de seksshop belde na de overval direct de politie. Op weg naar Putte zagen agenten een auto tegemoet rijden over de Putseweg die voldeed aan de omschrijving van de vluchtauto van de overvaller. Ze draaiden om en zetten de achtervolging in. Uiteindelijk zette de Bergenaar zijn auto stil op het erf van een bedrijf aan de Huijbergseweg. Hij vluchtte een achterliggende wei in en probeerde zich schuil te houden in een droge sloot, maar de agenten hadden hem door. De Bergenaar koos toen eieren voor zijn geld en gaf zichzelf over.

De man is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Het geld dat hij buit heeft gemaakt en het wapen waarmee hij dreigde, is teruggevonden. De auto die bij de overval gebruik werd, werd in beslaggenomen.

Auteur: Andre van den Hul