Ingezonden persbericht

Amsterdam, 5 oktober 2006

Honderden kinderen bij ING Amsterdam Marathon

Kinderen kunnen zondag 15 oktober tijdens de ING Amsterdam Marathon hun eigen wedstrijd lopen. Zowel bij het Olympisch Stadion als onderweg op het parcours worden hardloopwedstrijden voor de jeugd georganiseerd. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Ronald McDonald VU Kinderstad.

Ronald McDonald VU Kinderstad Jeugdloop
Voor de jeugd van 7 t/m 16 jaar vindt vanaf het Stadionplein een wedstrijd plaats over 2,5 kilometer. De start is om 12.00 uur en de finish is in het Olympisch Stadion. De jeugdloop zal voor een groot gedeelte over het originele marathonparcours gaan. De kinderen zullen vlak voor binnenkomst van de marathon onthaald worden in het stadion door veel publiek. Hierna kunnen zij met ouders de finish van de marathon bekijken. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober in Sporthallen Zuid en zondag 15 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in een tent op het Stadionplein. Vanuit deze tent gaan de kinderen onder begeleiding van vrijwilligers en de clown Ronald McDonald naar de start op het Stadionplein. Alle deelnemers ontvangen na afloop een medaille.

Kilometerlopen
In afwachting van de marathonlopers worden op twee verschillende locaties in de stad kilometerlopen en activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar georganiseerd. De kilometerlopen hebben als primair doel om de Amsterdamse bevolking enthousiast te maken voor de marathon. De lopen vinden vlak voor de doorkomst van de marathon plaats op het Galileiplantsoen ter hoogte van de Radioweg (start 11.30 uur) en bij de Sporthal Oostenburg (start 11.45 uur). Ook zullen verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd worden, waaronder schminken, springkussens, muziek, etc.

Even vergeten dat je ziek bent in Ronald McDonald VU Kinderstad
Volgend jaar wordt Ronald McDonald VU Kinderstad geopend, gevestigd op de bovenste etage van het VU medisch centrum. Een 'stad' die gaat bruisen van de activiteiten, maar waar ook rustige plekken komen waar kinderen zich kunnen ontspannen. Dit alles natuurlijk samen met hun ouders, broertjes, zusjes en vrienden. Het is belangrijk dat deze patiëntjes zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Er komt onder andere een televisiestudio, een infotheek en een theater. Een belangrijke partner van de Kinderstad is Ajax. De club maakt een spelershome in de stad waar de kinderen regelmatig spelers kunnen ontmoeten en trainingen en wedstrijden kunnen volgen. De realisatie van de Kinderstad kost heel veel geld en kan niet uit de reguliere middelen betaald worden. Daarom werft de stichting Ronald McDonald VU Huis/Kinderstad geld en middelen om deze droom te realiseren. Voor meer informatie kijkt u op www.ronaldmcdonaldvuhuis.nl. Een sponsorformulier om geld in te zamelen met je deelname aan de jeugdloop kan gedownload worden vanaf www.ingamsterdammarathon.nl. Iedereen die meer dan ¤ 15,- ophaalt, krijgt een Happy Meal bon die kan worden besteed bij een McDonalds in de buurt!

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht